Beköszöntött a filmes éra a mobilfotózásba

Persze csak képletesen értve, de megérkezett a 1-Hour Photo App, ami azt teszi, amit a neve sugall.

A sebtiben ellőtt mobilfotók korában itt az ideje kicsit lelassulni és gondolkodni. Ezt fogja tenni használójával a 1-Hour Photo alkalmazás iOS-re, ugyanis a szoftver csak egy óra múlva mutatja meg az elkészült mobilfotónkat. Mint a filmnél az egy órás hívás. A készítők kommentárja azt hiszem mindent elmagyaráz, ennél szebben nem is lehetne leírni az app lényegét:

“Miért kell várni?

Hülye ötletnek hangzik, de meg fogsz lepődni mit okoz a fotóiddal kapcsolatban: a 1-Hour Photo minden képedet varázslatosabbá tesz azáltal, hogy egy órát várnod kell, mielőtt megnézheted őket (a fekete-fehér film emulációt használva).

Mire meglátod a fotóidat, addigra a pillanat amit megörökítettél már emlékké válik, ami örökre megváltoztatja az érzéseidet vele kapcsolatban. A fotók visszanézése senkit nem fog megakadályozni abban, hogy megélje a pillanatot amit épp fotóz.

(…)

Minden kép egy kis ajándék a jövőre nézve. Meglepően izgalmasnak fogod találni, amikor értesítést kapsz, hogy elkészültek a fotóid és megnézheted mit lőttél egy órával ezelőtt.”

Mennyire egyszerű ötlet, mégis zseniális. Talán így az emberfia/lánya jobban meggondolja majd mit és hogyan fotóz le.

Az app innen tölthető le.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot