Új Canon pletykák

Vakuval és az 5D utóddal kapcsolatos pletykák érkeztek.

A pletykaoldalak mélyen hallgatnak a 7D Mark II gépvázról, valószínűleg nagy a hírzárlat a Canon részéről, de meggyőződéssel állítják, hogy az őszi Photokinára megérkezik. Jön vele együtt továbbá egy új Canon vaku is a hírek szerint, kicsi a valószínűsége, hogy a 600EX-RT kapna utódot, ellenben a 430EX-II cseréje már nagyon érik, vélhetőleg ezt a vakut váltja egy új típus, mely integrálható lesz a Canon rádióvezérlésű TTL rendszerébe. Nyilván Master módban nem fog tudni működni, de a Canon 600EX-RT vakuval illetve az ST-E3-RT rádiós kioldóval lehet majd irányítani.

A másik hír szerint a jövő év elején érkező 5D Mark IV 4K videót fog tudni. Egyrészt logikus lépés lenne a piacot elnézve, másrészt pedig valószerűtlennek tűnik, ha azt nézzük, hogy a 4K tudás még a Cinema EOS vonalon sem futott végig. Egyesek szerint a C100 és társai kapják meg először a 4K tudást, utána csorog majd le a prosumer DSLR-ek világába.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot