50mm f/1.4 objektív jön a Samyangtól

Ma jelentették be, fotós és videós változatban egyaránt. Autofókusz továbbra sincs.

Hiába pletykálták az autofókuszos Samyangot, sajna még mindig nem mertek(?) belevágni. Viszont bemutattak újabb két manuális objektívet, ami sok fotós és videós hasznára lehet, ugyanis a legnépszerűbb, 50mm-es szegmensbe érkeztek. Két verziót dobnak piacra, a fotózáshoz szánt 50mm f/1.4 AS UMC, és a DSLR videózásra szánt 50mm T/1.5 AS UMC példányokat. A két objektív konstrukcióban megegyezik, mindegyik tükröződésmentesítő bevonatot kapott (UMC) és aszférikus lencsetaggal (AS) rendelkezik, a szép háttérelmosásért pedig 8db lekerekített rekeszlamella felel. A különbség a két obi között annyi, hogy a V-DSLR verzió bordázott fókusz és rekeszgyűrűvel bír, a follow-focus használata miatt.

Mindkét objektív fullframe szenzort is kirajzol.

E két új optika az eddigi űrt szándékozik kitölteni a Samyang 35mm és 85mm-es gyújtótávjai között, így már teljes a skála, 8, 10, 14, 16, 24, 35, 50, 85mm a jelenlegi kínálat. A Samyang olyannyira ráfeküdt már a videós optikákra, hogy gyakorlatilag ma a T1.5-ös V-DSLR verziót jelentették be, és csak mellékesen jegyzik meg a sajtóközleményben, hogy érkezik fotós f/1.4 verzió is.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot