Zseniális találmány az obicserék hatékonyabbá tételéhez

Hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe, pedig az ötlet pofonegyszerű. Nincs oldaltáskázás, nincs hátizsák földretétel, nincs kézből kipottyanó objektív.

A Facebookon jött szembe a Gowing cég promovideója, ami a Lens Holder nevű terméküket mutatja be. Amilyen egyszerű a neve, olyan egyszerű maga a termék is, gyakorlatilag egy vállpántra szerelt gyűrű, aminek mindkét oldalán bajonett van. Így ha két objektívet váltogatunk a fotózáson, nem kell a táskához rohangászni, nem kell a földre tenni a motyót, csak a gyűrű egyik-másik bajonettjébe csavarjuk az épp nem használt üveget. A cucc Canon, Nikon, Sony A és Sony E bajonettel 92 dollárért kapható, ami azért elég húzós, talán még házilag is le lehet gyártani két kiszuperált filmes gépből a Canon vagy a Nikon verziót, a Sony A-t meg két Minoltából.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • FrenkyPub

    Kickstarteren volt ilyesmi kezdemenyezes anno. Az egy fotos ov volt amirol obifoglalatok logtak le. Csak fogtad es akar 1 kezzel ra lehetett tenni az objektivet. Annal akar 4-5 dbt is cipelhet az ember.

    Mondjuk en kicsit paras vagyok az ilyenekkel. Nagyobb nehezebb objektivet biztos nem tennek ra. No meg ha az ember megy es legugol konnyen a foldhoz csap egy 70-200ast. De teny, hogy gyorsabb a taskanal. Igaz nekem sikerult vegre egy kenyelmes es konnyen hozzaferheto taskat talalnom. Ennek ellenere kiszeretnek majd probalni egy ilyesmi megoldast.

  • Taranis

    Odafigyeléssel biztosan gyorsabb a használata, mint a táskáé, de én félnék, hogy hozzáverem az obit valamihez.

  • Ádám

    95 dollár? Két hátsó kupak, egy erős ktkomponensű ragasztó és valami vállpánt. Ha 3000.- az egész, már jófajta a ragasztó. :-)))
    Tényleg hatalmas ötlet, de használná is valaki a való életben?

    • Na azert egy komolyabb obit kupaknal fogva lobalni… Ez fembol van picit biztonsagosabb. Nekem jol jonne rendezvenyen.

      • scarbantia

        Ez a kétkupakos megoldás nagyon jó! Fixeket használok övre fűzhető objektív tokkal. Csak arra kell figyelni, hogy cserekor az ember leszorítsa a kupakot két ujjal, de így is csak két dolgot kell megfogni.
        Lógatni nyilván nem jó, de ahhoz nagyon, hogy ne kelljen a kupakot rakosgatni. A komolyabb változatot két használt kínai közgyűrűvel is meg lehet csinálni.

      • Byk

        Kupak helyett vehetsz közgyűrűt is, ebay-ről, megvan két ezresből. Az valamivel biztonságosabb.