Három új obi jön a Canontól

Hamarosan bemutatja a Canon a croppos vázra szánt 24mm-es pancake-et, egy megfizethető árú 24-105 IS-t fullframe-re, és a vélhetőleg aranyárban kapható 400-as DO optikát.

Minden nap szivárgás, most épp a Canontól. Három új obit fognak bemutatni a Photokinára, íme a trió:

Canon EF-S 24mm f/2.8 STM pancake

Croppos vázra való, olcsó palacsintaobjektív. Én elviselném fullframe-re is, kár hogy EF-S… Ha jól olvasom egy szem lencsetag van benne, aszférikus tagokból összeolvasztva. Full-Time-Manual fókusz, csendes STM motor (videózáshoz ideális), 16cm közelpont, 22.8mm vastagság, mindössze 125g.

Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM

Fullframe-re való, olcsó 24-105 optikai stabilizátorral. Hiánypótló, hiszen ebben a népszerű, széleskörűen használható gyújtótáv tartományban eddig csak a relatíve drága 24-105/4L IS létezett. Ebbe is STM motor került, egy ultraalacsony színszórású és két aszférikus lencsetaggal érkezik. A stabija 4 Fényértékes.

Canon EF 400mm f/4 DO IS II

A 400-as DO második generációs tagja, maga a DO üveg harmadik generációs benne. Ez egy olyan lencserendszer mely kiváló képminőséget produkál kis méret mellett, mindössze 23cm az objektív, ellenben 2,1kg. Por és cseppálló kivitel.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot