Tényleg jön a monster-Canon!

A Canon képviselője is megerősítette a Photokinán, hogy jön a nagy megapixeles Canon váz és egy új MILC.

Korábban már jöttek pletykák (huh de mennyi) a nagyfelbontású Canon szenzorról, de a legutóbbiról már nem is írtam…erre már csak legyintek. Most azonban a dpreview.com kérdésére, miszerint van-e igény nagy megapixeles Canon vázra, a Canon képviselője a következőt válaszolta:

“Igen van. Tudjuk, hogy a vásárlóink nagyobb felbontásra vágynak, és ezt figyelembe vesszük. A nagyon közeli jövőben számíthatnak arra, hogy előrukkolunk új termékkel, mind a tükörnélküli gépek, mind pedig a nagy megapixelszámú szenzor terén.”

Namármost a legutóbbi pletykák egy októberben érkező, 46 megapixeles EOS-1D-ről szóltak, ami a hírek szerint 8000-9000 dolláros áron kerül majd a polcokra. Ez akárhogy is nézzük 2,5-2,8 millió Ft, szóval ne nagyon reménykedjetek. Oké, hogy erre rámennek majd az EF objektívek, de ennyi pénzért már ott van a Pentax 645Z középformátum CMOS szenzorral…

Van viszont itt más is. Szintén egy interjúban árulta el a Canon, hogy új MILC bajonett-típusban gondolkoznak. Miért nem jó az EF-M? Jó az, csak nem fér bele a fullframe szenzor. Egy szó mint száz, hamarosan – vélhetőleg – fullframe Canon MILC-et láthatunk, ha ehhez a hírhez hozzácsapjuk a fenti interjú részletet!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot