Hamarosan jön a Canon 6D Mark II?

Az angol Amazon azt írja, hogy a Canon 6D gyártása befejeződött.

Meglepő kiírásra lettem figyelmes a The New Camera Camera Rumors weboldalán. Azt írják, hogy az angol Amazon beszüntetett termékként jelölte meg a Canon EOS 6D-t. Mivel ez a weboldal nem mindig a megbízható pletykáiról híres, ezért sokszor csak legyintek rájuk. Mivel ott volt az amazon.co.uk link a cikkben, rákattintottam, és valóban:

“Discontinued by manufacturer” azaz gyártó által beszüntetve. Ezt a screenshotot október 28-án este készítettem, a The New Camera viszont tegnap tette ki a hírt, tehát már jó egy napja így szerepel a 6D az Amazonnál, így egyre kisebb a valószínűsége, hogy tévedésből lenne kint. Érdekes módon az amerikai Amazonon nem jelzik. Ha a dolog igaz, és tényleg leállt a gyártása, az azt jelenti, hogy hamarosan itt az utódmodell.

A Canon EOS 6D-t 2012 ősz végén mutatták be, 2012 decemberében került a boltokba, tehát épp most két éves a modell. Nagyjából egyidős a Nikon D600-zal, amit azóta már frissítettek, igaz annak más oka volt, viszont kijött már a D750 is, ami független volt mindenféle déhatszázas hibajelenségtől. Lehet, hogy tényleg jön a Canon 6D Mark II hamarosan? Az első pletykák jövőre ígérték az 5D Mark IV-gyel együtt. Meglátjuk, egyelőre a hírt a The New Camera – Camera Rumorson, és a PhotoRumorson kívül nem sok weboldal kapta fel, egyébként utóbbi oldal arról is hírt adott, hogy a 6D mellett a Nikon D800E, a Sony RX1 és a Fuji X100s is “discontinued” lett.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • éppen ma akartam nézegetni a német oldalakat h milyen árban van a 6D, erre meg már nincs se a saturn se a mediamarkt oldalán.