Kiderült ki a 100 legjobb fotós Magyarországon

Legalábbis a Kreatív Online szerint. Pár hete itt is közzétettük a felhívást, hogy keresik a 100 legjobbat kis hazánkban. Immáron publikus a lista.

A Kreatív Online felmérése első körben a szerkesztőségi tagokon és az olvasóktól beérkezett kb 300 emailes javaslaton alapult. Ezt a listát finomította tovább egy öttagú szakmai zsűri pontozásos módszerrel, így jött létre a végül 100 fős lista. Nyilván ez egy szubjektív felmérés, és bár a listán szereplő emberek jórészébe valóban nem lehet belekötni, de jópár ember méltatlanul lemaradt róla. A listán szereplő fotósok jórészt fotóművészek, divatfotósok, reklámfotósok és fotóriporterek, ám ennél jóval több ága van a fényképészetnek, ahol szintén kiváló szakemberek dolgoznak. Hogy csak párat említsek, ahonnan nem igazán találunk neveket: építészeti és enteriőr fotózás, esküvői fotózás, és ha jól láttam a természetfotózást is “csak” Máté Bence képviseli, holott rajta kívül jópár tehetséges ember rója még az erdőt-mezőt, hegyet-völgyet kamerával. Egy kétszáz neves listába bizonyára mindenki belefért volna.

A szerkesztőség által kiválasztott Top 30-cal interjúkat is találunk a Kreatív Online oldalán.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot