Mi a helyzet Sony fronton?

Az utóbbi időben nem volt nagy felfordulás a Sony körül. Az A7 tulajok örülnek, a DSLR tulajok aggódnak, és még van egy görbe szenzor is.

A Quesabesde nevű spanyol weboldal készített interjút a Sony egyik képviselőjével, Mr. Aokival. Túl sok részletet nem árult el, de azért van pár bíztató információ.

Zanzásítva az alábbi információk hangzottak el:

  1. A Sony több fontos kamerát is fejleszt jelenleg, de ezek bejelentési ideje nem volt összeegyeztethető az idei Photokinával.
  2. A Sony úgy döntött, most inkább az objektívek fejlesztésére fókuszál, mert ezekre komoly igény van jelenleg.
  3. A fő csapásirány náluk a FullFrame E-bajonettes kamerák fejlesztése (feltételezem lesz majd olcsóbb A5 és belépőszintű A3 kamera is a jövőben – a szerk), de természetesen lesz APS-C verziójú E-bajonettes kamera és optika is a kínálatban.
  4. Amikor megkérdezték, hogy lesz-e Sony középformátumú fényképezőgép, vagy nagyfelbontású A7 kamera, a Sony képviselője azt válaszolta (nyilván), hogy nem beszélhet a jövőbeni termékeikről, de tény, hogy innovatív termékeken dolgoznak jelenleg is.
  5. Aoki azt is megerősítette, hogy továbbra is fejlesztik az SLT technológiát (Sony Alpha DSLR-ek), de további információt nem mondhat erről.
  6. Végül egy bizonyíték: a Sony által bemutatott KW1 parfümösüveg-selfiekamera az első termék, ami a Sony új fejlesztésű, hajlított szenzorát megkapta. Így hát beigazoldótak az erről szóló pletykák, ráadásul ugyanezen pletykák azt állították, hogy lesz hajlított szenzoros FullFrame RX kamera is. A hajlított szenzor lényege többek közt, hogy a képminőség megtartása mellett egyszerűsíti a hozzá tartó optikai rendszerek tervezését és kivitelezését, így az ilyen gépekhez való obik kisebbek, könnyebbek és olcsóbbak lehetnek.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot