Februárban CP+ Show, készülnek a gyártók is

Eddig a Canonról és a Sonyról hallani, hogy új pro kategóriás vázakkal készül a jövő év eleji kiállításra.

A Canonról úgy hírlik, hogy két pro vázzal is készülni fog a CP+ Show-ra februárban. Információk szerint ez az 1DX Mark II és az 5D Mark IV lesz. Elég hihetetlenül hangzik az ugyan tény, hogy mindkét típus frissítése 2015-re várható, de hogy ez egyszerre történjen meg, arra vajmi kevés esélyt látok. Volt már egyáltalán olyan, hogy egyszerre két gépet jelentsen be a Canon? Pláne két pro kategóriás gépet? Arról nem is beszélve, hogy először mindig bemutatják a legdrágábbat, aztán az eggyel gyengébbet és végül a legolcsóbbat. Így volt ez az 1DX – 5D Mark III – 6D esetében is, ezért hasonló várható most is…szerintem. Ennek megfelelően én azt saccolnám, hogy ha a CP+-ra érkezik gép, akkor az az 1DX utóda lesz. Az 1DX-et 2011 októberében mutatta be a gyártó és 2012 márciusában került a boltokba, az 5DIII-at 2012 márciusában mutatták be és hó végén/áprilisban került a boltokba, a 6D-t pedig 2012 szeptemberében mutatták be és 2012 decemberében került a boltokba. Szerintem érdemes hasonló intervallumokkal szamolni.

A másik hír a Sonyról szól, állítólag ők is egy fullframe géppel, szokás szerint egy MILC-cel készülnek a februári kiállításra. A jelenlegi line-up az A7-ből, ami az AF teljesítményre gyúr, az A7R-ből, ami 36 megapixeles felbontású és az A7S-ből áll, mely 409600-as maximális érzékenységével ISO-bajnoknak nevezhető és 4K videót is tud. Az új váz talán ezek keveréke lesz, de a hírek szerint új kategóriát teremt majd.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot