Nálunk járt az új Sigma 150-600 Sport

Egy rövid időre a FotóSarok Szaküzletben járt a Sigma új telezoomja, a 150-600mm f/5-6.3 OIS Sport

Sajnos csak tényleg rövid időre, én magam nem is láthattam, így Attila a szaküzlet vezetője próbálta ki, egy Nikon D800-on. Elmondása szerint az objektív rajzolata kiváló, de hatalmas és nehéz darab, mitöbb 600mm-re kizoomolva igazi kályhacső lesz belőle. Kézből kitartani jóformán lehetetlen, jóllehet a stabilizátor szépen végzi a dolgát. Íme néhány fotó az obiról.

A képminőség a pár tesztkép alapján, amit kaptam első osztályú, a leveles képeken látszik, hogy még a képszéleken sincs probléma. Az eredeti méretű képekhez látogassatok el erre a Flickr oldalra, mert a blogmotor nem enged full felbontású képeket feltölteni.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • GaPeti

    Nem egy részletes teszt, de a képek elég meggyőzőek. Már várom, hogy valaki összevesse a Sigma üdvöskéjét a Tamron hasonló ágyúcsövével. Amikor a Tamron objektíve megjelent már akkor elgondolkoztam rajta, hogy jó lenne beszerezni egyet. Ráadásul a Tamron objektívével már készítettem pár képet és azok alapján nem egy rossz darab, árban is kedvezőbb, de a szívem a Sigmához húz. Szóval egy részletes tesztnek örülnék, de eddig nem sikerült levadásznom egyet se a netről. Persze időm van bőven, idén már nem lesz pénzem egyikre se, de jövő nyárra jó lenne egyiket a fotóstáskámba tudni. :)