Sigma 24/1.4 év elején

Mostmár olyan is van, hogy sigmarumors.com. Az oldal állítása szerint hamarosan érkezik a 24/1.4 a sorba.

A Sigma folyamatosan tolja ki az új generációs objektíveket, a legtöbbet talán az ART szériás darabokról beszélnek, és most úgy tűnik, hogy a nagyon várt Sigma 24mm f/1.4 ART hamarosan megérkezik, mégpedig 2015 első negyedévében.

A sigmarumors.com információi szerint jövő év elején két új objektívet is bemutatnak, mindkettő nagylátó lesz. Specifikációk még nem kerültek nyilvánosságra, a 24/1.4 csak a weboldal jóslása, hiszen ezt az obit már az idei Photokina előtt is pletykálták, egy ultranagylátószögű croppos zoommal egyetemben.

Az oldal szerint a jövő évi bemutatásra az alábbi objektíveknek is esélyük lehet:

  • Sigma 16-20mm f/2 ART
  • Sigma 14-24mm f/4 ART
Jóllehet a fenti két objektív bemutatásának kevés esélyt adnak a közeljövőben.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • scarbantia

    Sajnos az AF terén még mindig gyengék. Hiába a nagyszerű rajzolat, igényes felépítés, soklamellás, lekerekített blende, munkára sokszor nehezen élhető. A Sigma 35/1.4 Art objektívet használom, nappal is téveszt néha, ellenfényben főleg, bár ez még élhető, viszont nagyon-nagyon belassul ha kevés a fény. Egy lagziban ahol a 17-40 F4(!) L még vígan talál fókuszt, ott ez már csak keresgél. Persze lehet vele fókuszálni, viszont mozgó témánál ha elveszti a fókuszt, akkor nagyon lassan tekeri végig oda-vissza, és persze ha ismét nincs meg, akkor még egyszer. A Canon objektív nem lassul be így, még akkor se, ha épp nekilát “vadászni”.

    • Tudom nem erre celoztal de a c 35/2 IS USM ugyanez

      • scarbantia

        Ez tök fura, mert pl. az 50/1.4 simán jól működik ilyenkor. Kevés fénynél sokszor már inkább azzal próbálom meg kiváltani a 35-öst, csak nincs mindig elég tér.

  • swarc

    Hát ezt szomorúan hallom, mindkét 35-ösről… :-(