Tényleg jön a Canon 11-24L

A korábban mutatott fotó úgy tűnik nem ügyes Photoshop munka, hanem való objektív fotója. Hamarosan bemutatják a Canon 11-24mm f/4L USM ultranagylátót.

Pár hete kikerült a netre a Canon 11-24 ultranagylátószögű fullframe objektívének fotója. Akkortájt feltettük Nektek a kérdés, hogy kamu, vagy igaz a Canon 11-24 híre (fotója)? 56%-os igennel azt mondtátok, hogy igaz, mert a Canonnak muszáj már lépnie ezen a fronton.

Most bebizonyosodott, hogy a hír igaz, ugyanis a Canon Németország mikor kilistázta az új 100-400mm-es telezoomot, véletlenül kitette az elérhető objektívek közé a Canon 11-24mm f/4L USM-et is. Az árucikk hamar eltűnt a portálról, de ahhoz  elég ideig kint volt, hogy a pletykalapok lecsapjanak rá.

A Nikon legendás 14-24-es optikájához képest ez csak f/4-es fényerejű lesz (a Nikoné f/2.8-as), cserébe viszont a jelenleg kapható legnagyobb látószögű, fullframe, rektilineáris (tehát nem halszem) ultranagylátóját fogja kínálni a Canon. Eddig ugyanis a három legnagyobb látószögű ilyen optika a Sigma 12-24, a Nikon 14-24, és a Tokina 15-30 a piacon.

A német leírás szerint új design és új lencsebevonat és kiemelkedő telejsítmény lesz jellemző az optikára. Azt is rebesgetik, hogy az ára 2900 dollár körül várható.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • GaPeti

    Szeretem a nagylátószögű objektíveket, a 16-35mm f/2.8 objektívemet meg egyenesen imádom. Biztos vagyok benne, hogy minden képzeletet felülmúlóan jó objektív lesz a 11-24-es, de az is biztos hogy az ára is minden képzeletet felül fog múlni. ;)

    • Peter Sz

      Ha igaz a pletyka, akkor közel 600ezer forint lesz az induló ára. Az én képzeletemet felülmúlta :D Pedig nagyon boldog lennék, ha a 70D-mhez vehetnék egy vízálló obit, de ez úgy fest csak álom marad. :) Egyébként nem értem, hogy miért nem csinálnak olcsóbb időjárásálló obikat. Véleményem szerint pl. a 170ezer forintos 10-22-esemet is megcsinálhatták volna ilyenre, nem hiszem, hogy annyira drága lenne.