Felvásárolja az Adobe a Fotoliat

Az Adobe bejelentette, hogy 800 millió dollárért felvásárolni szándékozik a Fotolia stockfotó weboldalt.

Amint az akvizíció megvalósul, a Fotolia az Adobe userek számára a Creative Cloud szolgáltatás része lesz, de önálló szolgáltatásként is működni fog más felhasználóknak. 800 millió dollárt fizetnek a cégért és 2015 első negyedévében tervezik befejezni a felvásárlási procedúrát.

Az akvizíció lezárásáig a Fotolia önállóan működik, utána viszont a Creative Cloud szolgáltatás része lesz, melynek felhasználói képeket kereshetnek és vásárolhatnak majd.

Az oldal jelenleg 34 millió képet tart adatbázisában, azt viszont még nem tudni, hogy az új tulajdonos tervez-e az árakon változtatni. Jelenleg többfajta előfizetési rendszer is elérhető 25 dollártól 800 dollárig (5 ill 1000 db kép letöltési lehetőség). Az oldal jelenlegi tulajdonosai megvalósult álomként titulálják a felvásárlást, de tegyük hozzá, hogy a Fotolia a stockfotó piacon jelenleg csak másodvonalas szereplő a Getty Images, a Shutterstock és az iStock mögött.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot