Már a Canon is bevallja, hogy lesz nagy megapixeles gép

Egy interjűban Maeda Úr, a Canon főfejese is bevallotta, hogy készül a nagy megapixel számú masina.

A Digital Camera Watch interjút készített Maeda Masayával, a Canon fotózással foglalkozó üzletágának vezérigazgatójával, melyen a főni bevallotta, hogy valóban készül a nagy megapixel számú kamera. Elmondása szerint a felhasználókat két csoportra osztják, az egyik csoport jellemzően a nagy szenzorérzékenységet igényli, a másik csoport pedig a nagy felbontást. A Canon eddig az első csoportra koncentrált, de mostmár belátják, hogy nem hanyagolhatják el a második csoportot sem, ezért 2015-ben előrukkolnak egy olyan kamerával, ami “a magas képminőség megtartása mellett nagy felbontást kínál”. Azt is elárulja, hogy bővíteni fogják az EF objektíveik csoportját, egy új “vonalat” adnak a meglévő szériához. Jelentsen ez bármit is.

Talán ez utóbbi információ nincs is összefüggésben a nagyfelbontású géppel, ugyanis azt is pletykálják, hogy a Canon fullframe MILC-cel készül a jövő évre, ehhez viszont új objektívek is kellenek. Talán a teljes képkört kirajzoló kompakt objektívek vonala lesz az új széria?

Az interjúból kiderül még néhány érdekesség:

  1. Az éves termékciklusok ideje lejárt. A jövőbeni új gépekben komoly technológiai fejlesztések lesznek.
  2. A Canon úgy gondolja, hogy az EOS márka legfontosabb elemei az objektívek.
  3. Hamarosan viszontláthatjuk az elektronikus zárat a Canon gépekben.
  4. A fullframe MILC gépet nem kommentálta az emberünk (jó jel?), az viszont kiderült, hogy a Canon továbbra is kacsintgat a középformátum irányába.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot