Neten az első magyar Yongnuo obi teszt

Már elérhető a Yongnuo 50mm f/1.8 fixobjektív tesztje magyar nyelven is.

Mikrosatos barátainkhoz érkezett elsőként Magyarországon a Yongnuo 50mm f/1.8-as objektíve, ami a Canon EF 50mm f/1.8 II obi kínai klónja.

A blogjukon található tesztből kiderül, hogy az extrémolcsó, fényerős fix obi épp annyival gyengébb a Canonnál, amennyivel olcsóbb. Az építési minősége valamivel rosszabb, a fókuszmotorja hangos, az élessége elmarad a Canontól minden rekeszálláson, és hajlamosabb a becsillanásra. Ami pozitívum, hogy talán picit kevésbé torzít és több lamellából áll a rekesze, így szebb a háttérelmosása.

Ide kattintva olvashatjátok el a teljes tesztet.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Power

    Tárgyilagos tesztet készítettél és a lényeg látszik YN v.s Canon obiknál. Egy másik teszt: http://www.shootingonabudget.com/yongnuo-50mm-f1-8-round-2-aesthetics/

  • Lehoczky Alfréd

    A Petapixel tesztje szerint a két objektív kb. azonos színvonalú optikailag. Talán a nagy szórás (mindkét részről) nehezíti meg a tárgyilagos tesztet.