Canon 750D és 760D is jön – ketté válik a belépő kategória

Újabb Canon DSLR fotók szivárogtak ki, ünnepnap lesz február 6-án Canonéknál. Nem csak az 5Ds és 5Ds R DSLR-ek, az EOS M3 MILC és a 11-24/4L objektív fog érkezni aznap, hanem frissül a belépő kategória is, mégpedig két gépváz személyében egyszerre. Ketté válik ezek szerint mostantól az xxxD széria.

Nem teljesen értem a koncepciót, de a lényeg az, hogy a 750D egy egyszerűbb belépő DSLR lesz, a 760D pedig valamivel több fícsört kap, tehát a 750D és a 70D közé fog beékelődni.

Az alábbi fotókon látható, hogy a 750D viszi tovább az eddig megszokott háromszámjegyű vonalat, nincs rajta se hátsó vezérlőtárcsa, se státusz-LCD a tetején. Ezzel szemben a 760D méretre ugyanakkora, de kapott tárcsát és LCD-t is, továbbá lesznek benne kreatív video módok és HDR videó funkció is.

eos750d_f001 copy topA hírek szerint mindkét masinéria 24 megapixeles lesz Digic 6 processzorral, az érzékenységük ISO 100-12.800-ig megy, 5fps sorozatot tudnak és anti-flicker (villódzó fényforrást kiküszöbölő) üzemmódot. Az AF rendszere mindkettőnek 19 pontos keresztszenzoros lesz, Hybrid CMOS AF III alapon élőkép módban. Ami a vezeték nélküli csatlakozást illeti, mindkét gépben lesz WiFi és NFC, előbbi ikonját és státuszledjét láthatjuk is a fenti fotón a 750D esetében, illetve az ikonját a 760D státusz-LCD-jén.

A fotók már tutibiztosak, eredetinek tűnnek, a specifikációk egyelőre még pletykaszintűek.

 

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot