Canon M3 MILC, nagyszenzoros kompakt, és új 50-es várható

A MILC és a nagyszenzoros kompakt állítólag már a héten érkezik, az obikról egyelőre csak hírek vannak.

Az első fotó látott napvilágot a Canon új MILC gépéről, az EOS M3-ról. Reméljük nem csak fehérben lesz elérhető, mert ez így elég csajos darab. :D

canon_eosm3_f001

m3_backx2zuo m3qgu1n

Specifikációkról egyelőre nem tudni még, de az már a fotón is látható, hogy több manuális kontrollt enged majd a gép és nagyobb lett a markolata is. Keresőt továbbra se várjunk, ez vélhetőleg csak felcsatolható, opcionális kiegésztő lesz. A külföldi lapok azt rebesgetik, hogy ez lehet a Canon pro-kategóriás MILC gépe (végre), de én személy szerint nem hinném, hiszen nincs rajta se optikai se elektronikus kereső és kapható lesz fehér színben – ezek nem arról árulkodnak, hogy pro gép lenne, arról nem is beszélve, hogy ha koncepcióváltás történne, akkor nem az M-széria folytatásaként sugallnák a gépet, hanem új nevet kapna. Mindenesetre ne vessük el a Canon pro-MILC ötletét, egy neten terjedő Canon-nyilatkozat szerint ugyanis a cég arra készül, hogy elhódítsa a piacot a Panasonictól és a Sonytól 2017-ig. Felköthetik a gatyát.

Nagyszenzoros kompakt gépet is várunk a Canontól a héten, melynek már a neve is kiderült, Powershot G3 X-nek fogják nevezni a picikét. Hogy mekkora szenzor lesz benne, azt csak tudni vélik (a G1 X Mark II-ben APS-C méretűnél kisebb van, de a “hagyományos” kompaktgép szenzornál nagyobb, jóllehet a G3 X nem a G1 X sorozat folyatása lesz), de az alábbi specifikációk már kiszivárogtak:

  • 20.2MP 1″ méretű CMOS szenzor
  • WiFi + NFC csatlakozás
  • ekv. 28-600mm f/2.8-5.6 objektív
  • max ISO 12.800 (kiterjesztve 25.600)
  • 5fps sorozat
  • 3.2″ érintőkijelző
  • FullHD 60fps videó

A mai napon arról is írtak a pletykalapok, hogy a közeljövőben egy új 50-es objektívet és egy új, nem L-es 70-300-as objektívet is bemutat majd a Canon. Hogy milyen 50-est azt még nem tudni, egyesek az 50/1.2L Mark II-es verzióját várják, mások egy új 50/1.4-est, hiszen utóbbi már cirka 30 éves konstrukció.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • A fekete verzióról is kerültek ki képek.