Két fancy kamerát is kiadott a Leica

Tart még a retro őrület. Próbálkozik a Fuji és az Olympus is, dehát ki más adhatna ki igazán retro fényképezőt, ha nem az eleve patinás Leica? Itt a Lenny Kravitz és a Safari Edition. Kőkemények! :)

A Leica M-P fényképezőgép két limitált példányát mutatta be a cég a minap. Az egyik egy erősen használt hatást imitáló fekete kamera, melyet elmondásuk szerint Lenny Kravitz tervezett a rock’n’roll jegyében. A kamera éleinél, és a rekeszgyűrű leginkább fogdosott részeinél koptatott a váz, a fekete festék alól kilátszik a nyers bronz. Nagyon vagány, tényleg olyan, mintha ezt a kamerát valaki 20 éve folyamatosan használta volna, de természetesen a külcsíny alatt a legújabb technológia bújik meg. Még a Leica logo is hiányzik róla, így egy átlag tolvajnak szerintem sem tűnne fel ez a fényképezőgép, mint értékes préda.

Screen Shot 2015-02-26 at 14.13.00 copy

 

Screen Shot 2015-02-26 at 14.12.31

A másik típus a Safari Edition, ez pedig military-zöld színű, nyers bőr nyakpánttal és ezüst kezelőszervekkel. Itt visszakerült a váz tetejére a klasszikus, kézírásos Leica logo és a LEICA CAMERA AG, WETZLAR Germany felirat, ez meg kiköpött úgy néz ki, mintha hajdanán a Wehrmacht kötelékében szolgált volna a második világháború alatt.

Szerelem első látásra mindkettő! :) Persze úri muri ez, többmillió forint lesz az ára mindegyiknek, de aki hasonlóan bele van buzulva a Leicába, mint jómagam, javaslom, hogy nézzen körbe az eBayen, ugyanis a kicsit öregecske, de még simán helytálló (2006-2007 tájékán bemutatott) Leica M8 típusok manapság már 300-400ezer Forint környékén cserélnek gazdát. Nyilván ez sem kevés, de azt hiszem, hogy például annak, aki oldtimer kocsival jár, nem kell ezt magyarázni különösebben. Nem praktikus, nem költséghatékony, csak simán kattanás és kész. Azt tudni kell, hogy az M8 még APS-H szenzoros, csak az M9-től felfelé gyártott a Leica fullframe szenzoros távmérős digi gépeket. Apropó távmérő. Aki nem tudná hogyan működnek ezek a gépek, itt láthatja:

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot