Tamron 15-30/2.8 vs. Canon 16-35/2.8 vs. Nikon 14-24/2.8

A LensRentals.com szakemberei összehasonlították a három fényerős nagylátót. Az eremények egész meglepőek.

A tengerentúli felszerelésbérlős birodalom két embere készített egy fényerős fullframe-nagylátó összehasonlítást, melyben a Tamron nemrég megjelent 15-30mm f/2.8 VC objektíve, a Canon 16-35mm f/2.8L II USM objektíve és a Nikon AF-S 14-24mm f/2.8G obija szerepel. Azt tudni kell a tesztjeikről, hogy a DxO-val és az Imatesttel ellentétben ők gépváz nélkül csinálják a méréseket, kiküszöbölve ezzel egy olyan változót, ami bekavarhat az összehasonlításba. A teljes tesztet itt olvashatjátok.

Az eredmény röviden:

A zoomtartomány széleslátószögű végén az optikai eltérések összetettek. A Tamron a kép középső 2/3-ában tartja a mezőnyt, talán egy picit jobb is a többinél, de ugyanez nem mondható el a képszéleken. Az objektívek hosszabbik végén (30-35mm) a Canon veri a Tamront. Ezzel szemben 23mm-es gyújtótávon a Tamron épp olyan penge, mint a legendás Nikon 14-24, és tisztán veri a Canon 16-35-öt. Mindehhez jön még, hogy a Tamron lényegesen olcsóbb, mint a két társa.

…és még optikai képstabilizátor is van benne.

nagylato_osszehasonlitas

Forrás: lensrentals.com

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot