Canon fixek jönnek hamarosan

A legújabb pletykák szerint idén két fényerős fixobjektívet is bemutat a Canon, előzetes infók alapján 35-ös és 50-es gyújtótávval.

Az egyik pletyka csupán annyiról szól, hogy egy L-es fixobjektívet fognak bemutatni nyár végén. “Szakértők” (brit tudósok) szerint a Canon 35mm f/1.4L II obit már olyan régóta pletykálják, és már annyi ezzel kapcsolatos szabadalmat nyújtott be a Canon, hogy a legnagyobb esélye ennek az objektívnek van az idei megjelenésre. Nem zárják ki azonban a nagyteléket sem, úgymint egy frissített 200mm f/2L IS, vagy egy frissített 800mm f/5.6L IS megjelenését. Egy bizonyos, a Canon gyártókapacitását most leginkább az új 100-400L II és a szintén új 11-24L köti le, előbbi világszinten komoly készlethiánnyal küszködik már jó ideje, utóbbi esetében pedig az előrendeléseket, első kiszállításokat teljesítik világszerte. Amíg ezekre nem tesznek pontot, addig – állítólag – nem jön új L-es obi.

Egy másik pletyka viszont azt állítja, hogy gyártás alatt van az új 50-es fix, mégpedig az 50mm f/1.8 IS STM, és március végén, április elején jelentik be, ami nem sokkal utána már fogható is lesz. Igen, 50-es. Igen, f/1.8-as. Stabilizátorral és csendes STM motorral. De ne várjuk, hogy ez is huszezerbe kerül majd, szerintem drágább lesz, mint a jelenlegi 50/1.4 USM, jóllehet árról egyelőre nincs információ, és talán-talán az STM motor miatt nem lesz annyi, mint az USM-es 35/2 IS vagy a 24 és 28mm-es új fixobik.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot