Hibrid 4K kamerát mutatott be a Canon

A gyártó a minap mutatott be két videokamerát, a C300 Mark II-t (ami itthon jó eséllyel kevés embert érint borsos ára miatt) illetve a Canon XC10-et, ami részben 4K videókamera, részben fényképezőgép. A belsejében 12 megapixeles, 1″ méretű szenzor található, objektíve nem cserélhető, de ekvivalens 24-240mm-es gyújtótávolságú és f/2.8-5.6 fényerejű. Természetesen autofókuszos és stabilizált. A gépet azoknak szánják, akik szívesen videóznak, egy handycamnél nagyobb szabadságra vágynak, de a DSLR videózást macerásnak tartják. Az XC10 ugyanis DSLR felépítésű küllemre, ám a markolata elforgatható, az LCD kijelzője érintőképes és szintén kihajtható, így meglehetősen kényelmes vele a filmezés. Ha szemmagasságban szeretnénk használni, a gyártó biztosít hozzá egy loupét, amit az LCD-re pattinthatunk és készen is van a kereső. A gép akkuja ugyanaz, mint az 5DII, 5DIII és 6D akku.

A kamera video módban 4K felbontásra képes, választhatunk 305Mbit/s-os bitrátát, az ISO skála pedig 160-20.000-ig terjed, fotó módban pedig 12 megapixeles képeket nyerhetünk ki belőle. Lehetőségünk van továbbá a FullHD vagy a 4K videóból képkockát is kimenteni fotóként. A multimédiás tartalmat a gép SD vagy CFast 2.0 típusú memóriakártyára menti, amiből egy 64GB-os SanDisk típust a gyártó mellékel is hozzá. A gép ára 2500 dollár lesz, vagyis kb nettó 700.000 Ft.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot