Két fényerős fixobi érkezett a piacra

Az egyik a kevéssé ismert Mitakon portréobija, a másik a Fuji 16mm-ese.

Az elmúlt  napokban mutatta be a Mitakon a fura nevű Zhongyi Speedmaster 85mm f/1.2 portéobiját fullframe gépvázakra. Legjobb tudomásom szerint az f/1.2-es obik terén ez az egyetlen alternatívája a Canon népszerű 85/1.2L-nek. Jóllehet a Mitakon obija manuál fókuszos, de nem is annyiba kerül, mint a Canon L, az ára ugyanis “mindössze” 800 dollár, vagyis nettó 220ezer Ft kb. Ezzel szemben a Canon verzió cirka 600ezer a boltokban, és más f/1.2-es objektív nem is igazán létezik a piacon fullframe DSLR-ekhez. A Mitakon 85/1.2 Canon EF, Nikon F és Sony FE bajonettekkel lesz kapható májustól, később jön belőle Sony A és Pentax K bajonettes változat is.

Mitakon-Speedmaster-85mm-f1.2-full-frame-lens1

A Fujifilm is bemutatta legújabb üdvöskéjét, az X-rendszerhez készült Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR optikát, mely speciális nano-lencsebevonatot kapott és időjárásálló kivitelű, az ára pedik kerek 1000 dollár. A nagylátó obi közelpontja 15cm, fullframe értékre átszámítva egy 24mm-es objektív látószögét adja.

Fujifilm-Fujinon-XF-16mm-f1.4-R-WR-lens

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot