Beszáll a Tamron a minőségi fixobik bizniszébe?

Úgy tűnik a Tamron is a fényerős fixekben kezdett el gondolkodni, ahogy a Sigma is teszi.

A minap élelmes emberkék egy a Tamron által benyújtott szabadalomra lettek figyelmesek, ami egy Tamron 85mm f/1.8 VC objektív rajza és leírása, vagyis egy fényerős portréobi optikai képstabilizátorral. Ejj de jó lenne. Persze egy szabadalom még nem jelent semmit, de az mindenképp beszédes, hogy fixobikkal operál a Tamron is, hiszen eddig a makróobijaikon kívül nem kínáltak fixobjektívet, csak zoomot. Utóbbiból viszont egyre inkább jobbat és jobbat, ugyanis a 15-30VC, a 24-70 VC és a 70-200 VC obijuk is remek darab.

A Canon 85mm-es lineupja is vélhetőleg fog frissítést kapni, de egy ideje nem hallani róla. Annak kicsi a valószínűsége, hogy az f/1.2L stabilizátort kapjon, egy 85mm f/2 IS STM modell inkább esélyes a Canon termékpolitikáját ismerve.

UPDATE: egy másik hírportálról kiderült, hogy ez a szabadalom FullFrame MILC gépekhez való 85-ös obira vonatkozik, olyan, mint az új Zeiss Batis 85/1.8. Néhány hónappal ezelőtt a Tamron és a Sony már benyújtott közösen egy szabadalmat egy 35/2.8-as FF MILC obira.

PS: a borítófotón a Tamron 90-es makrója látható, jobb híján.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot