Íme a Canon EF 50mm f/1.8 STM

Kikerült az új Canon 50-es obi fotója és specifikációi. Hamarosan bejelentik végre!

Jó ideje pletykálták már, hogy új 50-es fixobit mutat be a Canon, és ment a találgatás. Tovább viszont nem kell találgatni, íme itt van a “nifty-fifty” utóda:

5018stm-635x307Az új 50-es, f/1.8 fényerejű üveg EF objektív lesz továbbra is, tehát FullFrame és APS-C szenzoros vázakra egyaránt felmegy majd. 6 lencsetagot kap öt csoportban, továbbá a nemrég debütált, halk stepping focus (STM) fókuszmotort, ami videózáshoz is ideálissá teszi. Az élességállítás automatikus, de a Full-Time Manual fókusznak köszönhetően bármikor bele lehet kézzel korrigálni. Új lecsebevonatot kap elődjéhez képest, 49mm-es lesz a szűrőmérete, hossza pedig nem éri el a 4cm-t (39,3mm), a tömege pedig 160g. Lényeges szempont az elődhöz képest, hogy a bajonettje újra fém lesz, így a fentiek alapján számítsunk rá, hogy ez nem a 25ezer Forintos kategóriát fogja erősíteni majd.

002_2.jpg-original

Forrás: canonrumors.com

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot