A Facebook Moments app privát képmegosztást tesz lehetővé

A Facebook bemutatta önálló appját Moments néven, melynek segítségével galériákat hozhatunk létre, amit privát csoportokkal oszthatunk meg.

A Moments lehetővé teszi, hogy fotókat töltsünk fel és szinkronizáljunk esetményekről, úgymint utazások, esküvők, bulik és partik stb, és ezeket elérhetővé, vagy akár szerkeszthetővé tegyük általunk létrehozott privát csoportok számára. A felhasználók kollaboratív albumokat hozhatnak létre, melyekbe minden meghívott felhasználó tölthet fel képeket, hogy megossza a többiekkel. A Moments szintén használja a Facebook arcfelismerő algoritmusát, mely a személyek megjelölését teszi könnyebbé, így később akár személyekre is rákereshetünk az albumokban, vagy egyszerűen csak időbélyegző szerint. Rákereshetünk saját magunkra, vagy egy bizonyos barát képeire, a megosztást pedig inézhetjük néhány kiválasztott emberrel, vagy egy teljes csoporttal.

Az iOS-re és Androidra érkező app Magyarországon jelenleg nem elérhető (legalábbis iOS-ben biztosan nem), de ha átváltjuk áruházunkat “USA-módba”, akkor le tudjuk tölteni. A cég ígérete szerint a közeljövőben más országokban is elérhetővé válik.

facebook_moments1

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot