Újabb Sony-klón a Hasselblad Lusso

A Stellar, a Lunar és a HV modellek után úgy tűnik továbbra sem tett le a Hasselblad a Sony kamerák átcsomagolásáról és csillagászati áron kínálásáról.

A Lusso a cég legújabb produktuma. Sokan gondolták volna, hogy miután szerződést bontottak a designer cégükkel és leváltották a vezérigazgatót, a Hassy felhagy majd az internetes szavazásokon a “világ legrosszabb fényképezőgépe” címet megnyerő gépek forgalmazásával. Nem így lett. A legújabb masina a Hasselblad Lusso nevét 2013/2014-ben jegyezték be, tehát régi projektről beszélhetünk, ennek ellenére a Hassy nem tett le róla, hogy a rossz visszhangok után kukázza ezt a vonalat. A specifikációk alapján a Lusso lelke mélyén egy Sony a7R (36Mp) kamera, ami azért különösen vicces, mert a Sony most adta ki az a7R utódát, tehát mire a Hassy modell megjelenik (egyelőre még nem hivatalos), addigra elavult is lesz, legalábbis a Sonyhoz képest.

Néhány fotót találhatunk egyelőre a neten a ChipHell jóvoltából, illetve egy kínai nyelvű hivatalos weboldalt.

Hasselblad-Lusso-mirrorless-camera Hasselblad-Lusso-mirrorless-camera-3 Hasselblad-Lusso-mirrorless-camera-4

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot