Mi várható Sigmáéktól?

Megy a susmus a Sigma körül. Azon túl, hogy ódákat zengenek a 24-35mm f/2 obijukról netszerte, mindenki már a  következő dobásról beszél. Tán nincs messze a 85/1.4 ART sem.

A legújabb pletykák szerint a Sigma még idén bemutat két objektívet, az egyik várhatóan a 85/1.4 ART lesz, a másik egy ultranagy látószögű zoom. Mások szerint ugyanakkor a Sigma nagyon büszke a jelenlegi 85/1.4 EX obijára, így nem sürgős a leváltása, jóllehet nagyon sokan várják már ebből az ART verziót. Egyszer már írtunk erről, ott az volt a téma, hogy nagyon magasan van a léc a Zeiss 85-ös Otus miatt, így a Sigma nem kapkodja el a rivális piacra dobását. Ugyanezen vélemények szerint előbb láthatunk a Sigmától 135/2 obit, mint 85/1.4-et.

Egy a Sigma fejesével zajlott interjúból (sajnos nem találom, ha valahol szembejön, belinkelem) viszont kiderül, hogy nekik jelenleg a nagylátó szegmens a prioritás, mert erre van a legnagyobb igény, továbbá azt is elmondták, hogy elkötelezték magukat olyan objektívek fejlesztése mellett, amelyekről eddig mindenki azt gondolta, lehetetlen megcsinálni. Ennek eredménye az első két rendhagyó termék, a croppos 18-35/1.8 DC és a most bemutatott fullframe 24-35/2 DG.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot