Nem kell sokáig várni a Canon 35/1.4L II-re

Kiszivárgott az új 35-ös Canon obi fotója és specifikációja.

A Digicame-info.com weboldal kiszivárogtatta a Canon EF 35mm f/1.4L II objektív fotóját és specifikációit. Ezt az optikát 2012-óta pletykálják, de ezek szerint már nem kell sokáig várni a bemutatásáral. Alább egy összehasonlítás, felül az új, alul a régi L-es 35/1.4:

canon35mmii originallens

Mint látható, túl sok különbség nem lesz az két obi között küllemre, bár a régi verzió tömzsibbnek tűnik, talán az új változat valamivel hosszabb és keskenyebb lesz. A kiszivárogtatott infó szerint 105,5mm és 760 gramm, míg a régi verzió 86,4mm és 580g. A méret és súlynövekedés vélhetőleg annak tudható be, hogy kiváló minőségű optikáról beszélhetünk. A hírek szerint 14 lencsetag lesz benne 11 csoportban, SWC és fluorin lencsebevonatot kap, továbbá 9 lekerekített rekeszlamellát. A legkisebb fókusztávolsága 28cm, a szűrőméret 72mm (a régi is ennyi volt, tehát sokkal keskenyebb biztos nem lesz az új), és természetesen az obi por- és cseppálló szigetelést kap.

Árról és elérhetőségről egyelőre nem tudni, de előbbi tekintetében semmi kecsegtetőre ne számítsatok.

Ami a pletykákat illeti – ide írom, nem szánnék rá külön cikket – az a hír is járja, hogy a Canon 1DX Mark II is a küszöbön áll már, állítólag elkészült a végleges, sorozatgyártásra érett verzió, melyből néhányat kiadtak már néhány kiválasztott fotósnak, akik ezekben a hetekben lövik vele a marketing anyagokat az induláshoz. Specifikációkról nem tudni egyelőre. Nekem az a gyanúm, hogy az 1DXII és a 35/1.4L II együtt fog érkezni valamikor az ősszel.

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • scarbantia

    Az arányok némileg hasonlítanak a Sigma 35/1.4-re, de ebben +1 lencsetag van, és még nehezebb, mint a Sigma. Nem mostanában engedhetem meg magamnak, hogy váltsak, de hosszú távon beneveznék rá. Nagyon penge a Sigma, de szeretném leredukálni az AF-el kapcsolatos szívásokat az életemben. A Canon meg kapja össze magát, és újítsa fel a maradék 50-85-135L sort… Már szinte minden más területen lecserélték a régebbi típusokat. (nagytelék, 2.8-as zoom-ok, L-es telezoomok, olcsóbb fixek, profi nagylátók is jöttek, stb.)