Információ a FotóSarok költözéséről és nyitásáról

Az elmúlt hónapokban nem sok infó került nyilvánosságra a FotóSarokról, alább választ találtok a leggyakoribb kérdésekre.

Sok a kérdés, sok a telefon a FotóSarokkal kapcsolatban, amióta június végén bezárt a korábbi Hegedűs Gyula utcai üzlethelyiségben. Hozzáteszem teljesen jogosan. E cikkben megpróbálok információt szolgáltatni a közönségünknek. A legfontosabb, hogy október elején nyitás!

1. Tönkrement a FotóSarok, ezért zárt be?

Nem. A FotóSarok nem zárt be, nem ment tönkre, csak költözés és átalakítás miatt ideiglenesen nem üzemel. Mi, a cég alkalmazottai továbbra is tesszük a dolgunkat (otthonról), alkalmazásban vagyunk, a lányok szervezik a tanfolyamokat, jómagam írom a blogot, ügynökségi ügyfeleinknek folyamatosan dolgozunk fotósként, a vezetőség pedig ezek mellett intézi a cég operatív irányítását és hadakozik a felújítást végző kivitelező céggel. A FotóSarok új helyen fog megnyitni hamarosan. A költözés ténye sokak számára váratlan lehetett, ennek ellenére már régóta gondolkodott rajta a cég vezetősége, miután a régi hely egyrészt meglehetősen drága volt, másrészt nem épp optimális elosztású.

2. Hol és mikor nyit az új FotóSarok?

Az új hely a IX. kerület, Erkel u. 6. szám alatt lesz, mely az Erkel utca – Lónyay u. sarka (FotóSarok ugye…). Ez a Kálvin térhez, illetve a Fővám téri Vásárcsarnokhoz van közel. A nyitást szeptember elejére terveztük, de a kivitelező cég július-augusztusban nem igazán csipkedte magát, így most szeptemberben szándékoznak csodát tenni. A munkálatok zajlanak, reményeink szerint október elején tudunk végre megnyitni. Az új hely egy nagy belmagasságú, galériázott üzlet, melynek több helyisége lesz. Ezek közül néhány az utcafrontra néző (ld pirossal karikázva a lenti képen), néhány pedig a hátsó udvarra.

ujsarok

Forrás: Google Maps

 

3. Mi lesz az új FotóSarokban?

Fotóiskola, bérelhető műtermek, oktatási/előadási/prezentációs helyszínek, digitális nyomtatási lehetőség és fotós ügynökség biztosan. A szaküzlet még kérdéses, az Oktatóközpont hallgatói számára minden bizonnyal lesz lehetőség fototechnikai termékek beszerzésére, de mindenki számára nyitott fototechnikai szaküzlet létesítése még nem bizonyos. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz, de azt sem, hogy lesz, egyelőre még nem eldöntött dolog. A helye mindenesetre meglesz az új üzlethelyiségben, ha a vezetőség úgy dönt, hogy lesz, akkor pikk-pakk ki lehet alakítani.

4. A webshop üzemelt-e a zárás óta, üzemel-e most, és üzemelni fog-e a jövőben?

A webshop ugyan látható volt a weboldalunkon az elmúlt időszakban, ám nem üzemelt. A rendelési lehetőség le van tiltva, a webshopban feltüntetett árak június óta nem frissültek. Jelenleg sem üzemel a webshop, és a 3. pontból kiindulva egyelőre nem tudni, hogy októbertől fog-e. Jelen pillanatban nincs megfelelő munkaerő a szaküzleti feladatok ellátására és a vezetőség mérlegeli, hogy szeretné-e egyáltalán. Emiatt kérjük ne próbáljátok a webshopot használni, mert nem működik.

Tudjuk ennek kommunikációja nem volt épp megfelelő az elmúlt hónapokban, tévesen azt hittük, hogy a nyitóoldalon lévő “Költözünk!” felirat, és a rendelési lehetőség megszüntetése elég info ahhoz, hogy kiderüljön, a webshop jelenleg nem üzemel. A kommunikációs hiányosságért elnézést kérünk!

A garanciális ügyeket természetesen továbbra is intézzük, ha valakinek ilyen ügye van, keresse Halász Enikőt (halasz.eniko@fotosarok.hu).

5. Indulnak-e tanfolyamok?

Igen. Ha a kivetelező cég nem csúszott volna el a felújítással, úgy már most, szeptember közepén elindultak volna az első tanfolyamok az új helyen. A késés miatt azonban sajnos mindegyik induló tanfolyamunkat el kellett csúsztatnunk jó 3 héttel. Erről minden jelentkezőt értesítettünk és folyamatosan tájékoztatunk.

6. Lehet-e műtermet bérelni?

Amint megnyit az új FotóSarok, továbbra is lesz lehetőség műtermet bérelni. Előzetes terveink szerint továbbra is lesz egy nagy műterem és egy kisebb, tárgyfotós műterem az üzletben.

Találkozunk októberben!

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • KTobi

    3. pont hova lett?

  • St. G.

    A Canonrumors.com-on láttam egy-egy beszélgetést a 6D mark II -ről? Majd lesz bemutató? (nem igen tudok angolul :D csak ezért)

    • A 6D II egyelőre még a Holdon van kb, csak vad találgatások mennek róla. A legutóbbi agyrém, hogy Androidot fog futtatni :D Ez már a megeszem a kalapom kategória. Előbb lesz 1DX II, aztán 5D IV és csak utána 6DII, aztán jön a 120 megapixeles gép. Jövő évig max az elsőre lehet számítani, jövőre talán a második kettőre, 2017-ben pedig a 120 megapixelesre.