Ajánló: Balogh Ádám – Egy zarándok útja

Utazás 7 országba – Balog Ádámmal október 20-án és 30-án

„Balogh Ádám a világ szeme és a történések őrzője” – összegezte Keleti Éva Primissima-díjas kiváló fotóművész  a Sajtóházban megnyílt legújabb fotótárlatát.

A kiállítás képei 7 országba, Kubától Jemenen át Üzbegisztánig kísérik el a látogatót.  S ahogy azt már az alkotótól megszokhattuk, mindig valami szokatlannal rukkol elő legyen az alkotás folyamat, vagy a közönséggel történő kapcsolatalakítása: Az utazásokról, a képek keletkezésének történetéről az október 20-án és 30-án 18 órától rendhagyó tárlatvezetésen kérdezhetnek az érdeklődők az utazások titkairól, örömeiről, a legszebb emlékekről és az európai ember számára különösnek mondható tapasztalatokról.

Balogh Ádámról Keleti Éva szavaival:

„Festőművész, fotóművész? Nem tudom. Egyet tudok, hogy a két művészet nagyon közel áll egymáshoz. A művész mondanivalóját, mindegy, hogy ecsettel vagy fényképezőgéppel közli velünk. Balogh Ádámnak az eszköz mindegy. Vászon vagy fényérzékeny papír, egyre megy. Távoli világokba kísér minket. Részesei lehetünk az Univerzumnak, társai lehetünk utazásaiban. Mint festőművész absztrakt és spirituális világban vándorol, míg mint fotóművész a valóságot keresi. Beutazza a világot, de mindegy, hogy Grúziában jár, vagy Magyarországon, esetleg a Közel-Keleten, témája mindig egy: az ember. Csodálkozó gyermeki szemek, titokzatos kőfalak, évszázadokról mesélő városok, templomok, és terek, ezek mind Balogh Ádám témái. Nem véletlen a számtalan kiállítása, nem véletlen, hogy képei magán- és közgyűjteményekben szerepelnek.”

A kiállítás támogatója a Lenspen, a tiszta fotó, a tiszta szemlélet elkötelezett gyártója, a lencse- és szenzortisztítás szakértője
A kiállítás október 31-éig tekinthető meg a Sajtóházban (VI. Vörösmarty u. 47/a)

További információ: adambalogh.com

tukorkep

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot