Januárban nagy Fuji bejelentés

X-Pro2, teleobi és X70 érkezik…izgi!

A hírek szerint 2016 január 15-én a Fujifilm bemutat néhány új terméket. Az egyik a régóta várt X-PRO 2 kamera lesz, ami igencsak időszerű már, hiszen az elődmodell, az X-PRO 1 egy öregecske masina, melyet a kisebb (és gyakran olcsóbb) Fujifilm modellek szinte mind megelőztek már technológiában. Egy pletyka már szólt az X-Pro2-ről, egy biztos, hogy nem lesz fullframe és azt is biztosra mondják, hogy nem lesz benne 4K videó.

Megbízható források szerint APS-C szenzort kap, +/- 5 FÉ expokompenzációt (alapból 3FÉ de valami C-jelzéssel kiterjeszthető), joystickot, kombinált ISO-záridő tárcsát (kis ablak lesz a záridő tárcsán, ami az ISO-t mutatja, gondolom a váltáshoz meg kell emelni), időjárásálló lesz, 1/8000s max zárideje lesz, gyorsabb processzort kap és nem lesz kihajtható a kijelzője.

A cég bemutat egy telezoomot is, az XF 100-400 f/4.5-5.6 R OIS obit is, állítólag 1800 euro körül lesz az ára.

100-400_zpsgmbbchw6

Sokat ugyanakkor nem tudunk az X-E2 várható utódjáról, de a hírek szerint mindenképpen lesz utódja, de azt se tudták biztosra mondani, hogy X-E2s vagy X-E3 lesz a neve.

Felmerült továbbá egy új üdvöske is, Fujifilm X70 néven, melyet szintén január közepén mutatnak be. Az infók szerint 16 megapixeles X-Trans II szenzort kap (APS-C méret), nem lesz benne EVF, sem hibrid OVF, viszont rendkívül kompakt méretű lesz és 1000 dollár alatt várható az ára. Állítólag 28mm-es objektívet kap, vélhetőleg ez ekvivalens érték, tehát 18-19mm környékén várható és jó eséllyel nem cserélhető obi lesz.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot