Elkészült a Lightroom-MIDI kisokos

Toldozgattam-foldozgattam a Lightroom + MIDI kontrolleres blogcikkeket, de arra jutottam, hogy egyszerűbb, ha egy külön weboldalt szentelek a témának.

Ebből kifolyólag elkészült egy afféle MIDI Kontrolleres Lightroom-használat Kisokos, melynek linkjét a Fotósarok Blog jobboldali oldalsávjában lévő linkgyűjteményben szükség esetén mindig megtaláltok majd.

A címe: lr2midi.wix.com/lr2midi

A Kisokos bevezetőjében pár szó esik arról, hogy miért jó a Lightroomot kontrollerrel használni, de már a nyitóoldal szövege is sokat elmond:

Képzeld el, hogy autót vezetsz – kormány és pedál helyett egérrel…
…csak ennyi a különbség a kurzoros, és a MIDI kontrolleres Lightroom használat között.

A bevezetés után az oldal rátér a szoftveres háttérre, vagyis hogy milyen Lightroom plugin kell ahhoz, hogy hardveresen tudjuk a csúszkákat tologatni. Ebben a fejezetben esik pár szó egyébként egy új felfedezésről, miszerint tablettel is lehetőség van mindezt elkövetni, ha van otthon egy, akkor félmegoldásként ugyan, de az is használható kontroller helyett, ez is jobb mint a semmi. Ezt követi a hardveres háttér, először egy általános bevezető, ahol a MIDI kontroller fajtákat lehet megismerni, természetesen arra kihegyezve, hogy melyek a legalkalmasabbak a Lightroomhoz, végül az utolsó menüpontban konkrét MIDI kontroller típusokat ismerhet meg az olvasó, jónéhánynál árakkal és elérhetőséggel, ami megkönnyítheti a választást.

(az oldal egyetlen hibája sajnos, hogy mobilon picit szétesik, máshová kerülnek a képek a szövegben)

Screen Shot 2016-02-06 at 22.27.52

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot