Hamarosan új Sigma obi jön (FRISSÍTVE!)

Az osztrák Sigma-képviselet megszellőztetett egy új obit.

A Sigma Österreich az alábbi üzenetet tette ki a Facebook oldalára:

Screen Shot 2016-02-11 at 17.23.08

Mit is látunk itt? Mindenképpen egy teleobjektívet, hiszen állványtalp van rajta. Elég kompakt méretűnek tűnik, tehát nem nagytele lesz. Vélhetőleg zoom objektív, mert láthatóan két gyűrű is van rajta, egy nagy széles fókuszgyűrű a tubus elején, és egy keskeny zoomgyűrű a közepén. A szöveg azt írja, hogy ez megint egy világelső objektív lesz.

Ti mire tippeltek, mit fognak február 23-án bemutatni a japán CP+ kiállításon?

Eddigi tippek a netről:

  • 135/1.8 (szerintem kizárva, hiszen ez egy zoom)
  • 85-135/2 Art (durva lenne!)
  • 50-150/2.8

Érdekességképpen csináltunk egy méretösszehasonlítást a bajonettméret alapján a jelenlegi Sigma 70-200/2.8-cal. Ez jóval kisebb obi lesz:

sigma-comp

UPDATE: időközben a Sigma Magyarország megosztotta a posztunkat az alábbi kiegészítéssel:

Screen Shot 2016-02-11 at 18.47.10

UPDATE 2: a Sigma Magyarország kommentjeiből kiderül, hogy nem 24-70 és nem 70-200 obiról van szó, és – mint fentebb olvasható – a mi találgatásaink (pl. 85-135) se helytállóak, szóval teljes homály fedi az új obit egyelőre. Nyilatkoztak a második februárban érkező objektívről is, bár nem sokat, valaki írta, hogy a másik obi biztosan a 85/1.4 ART lesz, amire a reakció a Sigmától anyi volt, hogy “Majdnem”. Aztán egy külföldi oldalon az alábbi kép is feltűnt, melyet az osztrák Sigma rakott ki, de végül hamar törölték a posztot, egy szemfüles olvasó viszont nyomott róla egy screenshotot előtte. A “kleines feines” annyit tesz, hogy kicsi és finom, vagy kicsi de tetszetős obiról beszélünk. Ez ügyben én egy 85/1.8 ART mellett tenném le a voksomat.

sigma

UPDATE 3: a Sigma Magyarország utolsó kommentje a témában annyi volt, hogy a nagyobbik objektív tényleg egy zoom, a kisebbik meg jóval kisebb, mint amekkora egy 85/1.4 lenne. Többet már nem akartak elárulni. :) Talán egy 50/1.8 lesz? Vagy egy MILC obi? Nem tudjuk, mindenesetre, ha valami kiderül, abból már új cikk lesz.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • scarbantia

    Nem biztos, hogy zoom. Persze a Sigma mostani fejlesztéseit nézve valami F2-es, de nagyon fura tartományú zoomra számítok, de a kép nagyon hasonlít egy 150/2.8-as makróra. Ha fix, akkor valami 150/2 OS Macro, vagy 135/2(/1.8) OS-re gondolnék. De persze ha világelső, akkor fene tudja. A méret túl kicsi egy 150/2-esnek. Á, mégis zoom. :D Az is lehet, hogy valami APS-C-s cucc, és akkor a méret ismét becsapós.

  • Tivadar Gelner

    105/1.8

    • Kicsi az esélye…

      • scarbantia
      • Tivadar Gelner

        Az FE-t is hozzá akartam rakni de az tényleg vad tipp lett volna :D
        Amúgy arra építem a tippem hogy 135 és 85-ből van kismillió jó opció, A 105-ből is vannak jó obik de sokkal kisebb a kínálat 3rd party lens gyártóként ezt próbálnám pótolni. Lehet a szilluetek nem a megjelenő obit/obikat ábrázolják hanem csak illusztrációk

  • FrenkyPub

    Ez az ev az olimpiarol szol. Ebbol kiindulva en vmi Sport obira gondolok idojarasallo kivitelben. Mivel a 70-200ra azt mondtak hogy az nem jatszik en egy 24-120ra tippelnek (mondjuk ez inkabb Art szeria). Elegge fura egy tartomany lenne, de a 120-300 f2.8-at kiegeszitene. Ha ezt f2.8ban megtudnak oldani akkor szep lenne. Igy egy ekkora meretben akar kihozhato. A fix meg lehet nem 85 csak sima 80mm.