Megújult a FotóAPRÓ!

Külsőleg is megújult a FotóAPRÓ! Magyarország legnépszerűbb fotós apróhirdetési oldala új bőrbe öltözött, mely már az indulás óta dédelgetett álom volt.

Az első oldalt egy szaki rakta össze, aki jó munkát végzett ugyan, de az esztétikummal nem sokat foglalkozott és egy végtelenül szerény sablonba öltözötette a FotóAPRÓ-t. Az új “skin” azonban már friss, modern, dinamikus és nagyobb szerepet kap a tartalom. Az arcodba toljuk a termékeket… :)

A legfőbb változások az alábbiak:

Apróbb csiszolások még történhetnek, de a legnagyobb változáson a nyitóoldal esett át, ahol kiemelt szerepet kaptak a promotált hirdetések.

A legfelső, jobboldali fülekkel ellátott képgalériába a “Kiemelés – Főoldalon” promócióval tudjátok a hirdetéseiteket betenni.

Az alatta lévő “Kiemelt Hirdetések” sliderbe a bármilyen hirdetéskiemeléssel feladott hirdetések kerülnek, legyen szó főoldali, lista elejére sorolt, színes hátteres vagy keretezett hirdetésről, ebbe a sliderbe mind bekerül és véletlenszerű sorrendben jelenik meg.

A kategóriaikonok alatt nagy méretben a legújabb hirdetések jellennek meg, de a rendszer figyelembe veszi a lista elejére sorolt hirdetéseket, tehát ennek a blokknak az elején azok a hirdetések vannak, melyet promócióval tartósan a lista elejére soroltak. Ha sok lesz a lista elejére sorolt hirdetés az oldalon, akkor ebben a blokkban csak ezek fognak majd látszani.

Alatta egy kétsoros galériában véletlenszerűen találtok aktív DSLR és MILC hirdetéseket, ezalatt pedig a tényleges Legfrissebb hirdetések lista, mely nem veszi figyelembe a lista elejére sorolást.

Újdonság még a hirdetések feladásakor látható Előnézet gomb, mellyel le tudjátok ellenőrizni a hirdetésetek küllemét feladás előtt, illetve új még a menüsor is, ahol a Profilom szekcióban minden fontos funkciót elértek regisztrált felhasználóként.

Leljétek örömötöket az új oldalban, jó adás-vételt Mindenkinek! (x)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
 • Zsombor

  A keresésnél van még mit finomítani.

 • scarbantia

  Igen van pár hiba. Volt, hogy a törölt hirdetés nem tűnt el, stb. De örülök, hogy fejlődik. Csak ne legyen bugos, meg hozza ki rendesen a találatokat a kereső. (pl. amúgy az itthon fennmaradt közismert apróhirdető keresőmotorja is egy gané, egy betű nem stimmel, vagy van egy külön vagy egybeírás, akkor már nem működik. Persze a hirdetők meg nagyon gyakran elírnak mindent.)

  • Törölt hirdetés nem tűnt el? Ilyet még nem tapasztaltam, nem hallottam.

   • scarbantia

    Valamikor ősszel volt, törlés után bizonyos esetekben kihozta a találatok között. (asszem nem kulcsszavas keresésnél, akkor nem jelent meg, hanem kategóriákon végiglépkedve) Még februárban is volt, aki felhívott emiatt, pedig már rég elkelt az eszköz. Egy jó ideje már végleg eltűnt szerencsére.

 • Azért ilyen összetett a kereső (és ezért kell annyi adatot megadni hirdetésfeladáskor), hogy ne csak a keresőszavas keresésre kelljen hagyatkozni, ugyanis fotóscucc esetében ez elég macerás. Csak egy példa: 5D Mark II, 5DMkII, 5DII, 5D2, 5D 2, 5D II, 5D MkII, 5D Mk2, 5D Mark 2, 5D M2 és még folytathatnám. Ezzel egy keresőszavas kereső elég nehezen tud megbírkózni. De ha beírja az ember, hogy
  – Típus: Kamera / DSLR
  – Márka: Canon
  – Szenzor: Fullframe
  – Ár 250.000 – 350.000
  Akkor meg is lesz az összes 5D Mark II.
  Vagy beírni a keresőbe, hogy 5D és csak az árat beállítani 250-350e-ig.
  Ez a rész elvileg jól működik. A gondok akkor szoktak jönni, ha a kategóriaikonokra kattint az ember és úgy szűri le montjuk DSLR-ig és utána kezdi el kitöltögetni a részletes keresőt.
  Érdemes a részeltes keresőt nulla állapotról elkezdni kitölteni így beállítani a szűrést, akkor jól működik a rendszer.