Ilyen lesz a Leica bajonettes nem-Leica

A minap kitettem egy posztot, miszerint hamarosan érkezik egy CCD szenzoros, M-bajonettes, egyedi formavilágú fényképezőgép. Íme.

Hogy ki gyártja és milyen gép lesz ez, azt nem tudni egyelőre, de annyit elárult a “kiszivárogtató“, hogy 24MP-nél nagyobb CCD szenzort kap, nem a Leica gyártja (nem is a Hasselblad, de ez a másik mai hír fényében amúgyis egyértelművé vált) és hogy a váz hajlított lesz, de a szenzor nem.

Így néz ki a masina (ld. lent), a szkeccs alapján szinte egy az egyben Leica M koppintás (ld. alatta), csak hajlított vázzal. Valszeg nem csak a design távmérős, hanem valódi távmérős gépről beszélünk, kérdés, hogy optikai távmérő kerül-e bele, mint a Leica M-be, vagy digitális, mint amit a Konostba terveznek?

Egyelőre azt se tudni, hogy ez csak egy Kickstarter projekt lesz-e, vagy egy piackész kamera. Egyesek a Voigtlanderre szavaznak, de ha megnézitek, valami H-betűs márkanév van rajzolva a kamera tetejére, szóval szerintem új gyártó kerül a piacra.

nem-leica2

Leica M (Typ 240) hátulja

Leica M (Typ 240) hátulja

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot