5D Mark IV – augusztus 25-27.

Kiküldték a meghívókat a bemutató eseményre.

Ha eddig kételkedtél, hogy jön a Canon 5D Mark IV a nyár végén, mostmár tényleg elhiheted, ugyanis egy japán “5D-rendezvényre” kiküldték a meghívókat. A FiveGraphy névre hallgató esemény egyértelmű középpontja az 5D széria lesz, 2016. augusztus 27-n kezdődik, és eltart egészen szeptember 11-ig. Jóllehet a beharangozó nem említi az 5D Mark IV-et, de elég jó esély van rá, hogy ez a gép is “vitrinbe kerül” a széria többi tagjával együtt a rendezvényen.

A USA-beli bemutatót egyébként augusztus 25-re várják.

Az 5D Mark IV érkezésével egyidejűleg várunk még hozzá egy új kitobjektívet a Canon EF 24-105mm f/4 L IS II személyében, továbbá várunk egy SD-kártya formátumú WiFi adaptert a Canontól (W-E1), mely némiképp hasonlóan fog működni, mint az Eye-Fi kártya. Sajnos úgy tűnik, hogy ez inkább kameravezérlésre lesz kihegyezve, ugyanis N-es wifit tud majd csak, és max 10 méter lesz a hatótávja. Új MILC gépről sajnos már régóta nem esett szó, a 6D Mark II-t ne is várjuk jövő év első negyedévéig.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Wagner úr, a kékszakáll

    Az árára nagyon kívácsi leszek, vajon mibe fog fájni egy MkIII-MkIV upgrade? Ha tényleg olyan drága lesz, ahogy korábban írtad a pletykát, akkor tartok tőle, nekem a nem ér annyit kategóriába sodródik a dolog. Pedig igény az vóna.

    • Abszolút igy érzem en is. Márpedig nincsenek jo híreim ma jött az info hogy az L-es obikat már elérte az áremelés itthon. A 85/1.2 a 220V-nal most 660ezer pedig nemrég még állítólag 570ezer volt. Ez 16% áremelés. Még utána járok a dolognak hogy mi a szitu.

    • Tivadar Gelner

      Valahol olvastam hogy 3600 dodó lesz, de meg ne kérdezd hol :) És nyilván csak pletyka szinten érdemes komolyan venni ezt az árat

      • Van egy tippem hol olvastad :D És hát igen, most hogy így beszéltünk róla, az 5D Mark III 3500 dollárral startolt 2012-ben, most 2600 dollár. Az 5Ds 3700 dollárral startolt, az 5DsR 3900 dollárral, most 3500 és 3700 dollárba kerülnek. Szóval a 3600 dolláros MSRP teljesen reálisnak tűnik.