Na de mi van a Nikonnal?

Napok óta csak az 5D Mark IV-ről olvasni az oldalon, de mi a helyzet Nikonéknál? Jön a Photokina, ők vajon mivel készülnek?

Azt tudjuk ugye, hogy a Nikon pletykagépezet nem olyan pörgős, mint a Canon, vagy azért mert a Nikon jobban őrzi a titkait, vagy azért mert a Nikon pletykaoldal tulajdonosa nem rendelkezik annyi bennfentes kapcsolattal, mint a Canonos társa.

Néhány kósza infó azért kering a neten arról, hogy mit várhatunk a közeljövőben a Nikontól.

A Photokinán elvileg csak a D3400-at fogják bemutatni. A belépőszintű DSLR legújabb verziója megkapja a Snapbridge támogatást, 24.2 megapixeles lesz, és új Guided Mode kerül bele (animált gépkezelési segítség fotózáshoz kevésbé értők számára). A Snapbridge iOS verziója is állítólag nyár végén debütál. A D3400 névadással végleg talány marad, hogy a D5xxx szériánál a Nikon miért hagyta ki a D5400-as szériaszámot és ugrott 5300-ról 5500-ra.

Lesz-e Nikon válasz az 5D Mark IV-re? Szerintem nem. Mármint most nem. A D800 és D800E páros ami egyidős a Canon 5D Mark III-mal, mindhárom gépet 2012-ben mutatták be, ám a Nikon félidőben, 2014-ben piacra dobta a D810-et, így nem valószínű, hogy a D820 vagy D850 vagy hogy fogják nevezni idén megjelenik, a D810 még nagyon kurrens masina, remek tulajdonságokkal. A D750, ami inkább konkurenciája az 5D Mark III-nak és hamarosan a IV-nek, meg méginkább fiatal gép, D760-at szerintem legkorábban 2018-ban várjunk. Azt se feledjük, hogy jövőre 100 éves lesz a Nikon, erre biztosan készülnek valamivel. Szerintem a Nikon Df-ből lesz valami új verzió.

Ezen kívül a 19mm f/4-es PC obi várható még a Photokinára, másról sajnos nem tudunk.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot