Így fog kinézni a Canon két új obija

Ez már a jövő: kijelzőt kapnak az objektívek.

Új dizájn, új fícsör.

A jövő héten bemutatásra kerülő EOS M5-tel egyidejűleg új EF-M és EF objektívek is érkeznek. Az egyik a modern külsőt kapott EF-M 18-150mm f/3.5-5.6 IS STM mirrorlessre…

screen-shot-2016-09-12-at-23-09-44

…a másik pedig az EF 70-300mm f/4-5.6 IS II fullframe-re, melynek érdekessége a digitális kijelző lesz az obi tubusán. Ilyet eddig csak a Zeiss Milvuson láttunk tudtommal.

screen-shot-2016-09-12-at-23-09-14 screen-shot-2016-09-12-at-23-09-23

Hogy mi lesz a kijelzőn? Valami ilyesmi…

screen-shot-2016-09-13-at-9-16-36 screen-shot-2016-09-13-at-9-16-43

mélységélesség és tárgytávolság adatok és a stabilizátor (vertikális, horizontális) adatai. Ne is kérdezzétek, nem igazán értem erre mi szükség van (a stabi működését mikor nézegeti a fotós és minek?), ahogy az EF-M rendszerhez érkező fényerőtlen zoomokat se tudom hova tenni fényerős obik hiányában.

 

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Wagner úr, a kékszakáll

    Jó dolog az elektronizálás, de a megnövekedő hibalehetőségért cserébe várnám a többlet használati értéket, de itt nem igazán látom.

    update: na jó, talán a DOF kijelzés.

    • Talán…de azt meg oldjuk már meg a keresőben vagy a gépváz státuszkijelzőjént, ha kérhetem :D

  • Szerintem azért akarják igy megoldani,hogy ne kelljen többé tökölni a mechanikus távolság/fókusztartomány skála megépitésével…Olyan ez mint a régi mechanikus karóra vs a qvartz karórák helyzete egykoron… Talán eljön az az idő is amikor ‘okos’ obijaink lesznek (akárcsak a mai telefonok), amelyen vagy androidos rendszer fut vagy IOS,de először ezt a gépvázakba fogják belerakni.Ha belegondolunk elég gyengus/elavult a menürendszere a mai hiper-szuper DSLR gépeknek az okostelefonokhoz képest,amelyek naponta fejleszthetők vmi remek aplikációval. Sony azért kapisgálja már az aplikációs menürendszer bővitési lehetőségét az A7-es szériájú gépeiben…Canon még qvartz státuszkijelzővel fárasztja vevőit és a tapi LCD is gyerekcipőben jár de nagyon….

  • Lehoczky Alfréd

    Szerintem ez a múlt. Pont ilyen kijelző volt kamaszkorom kárcórájának – vagy harminc éve.

  • Laci

    Na ezeket látom felesleges dolgoknak. De hát valamivel ki kell csalni több pénzt a vásárlótól.
    Nem látom, hogy ettől hogyan lesznek jobb fotóim..