Egy diákunk, és egy tanárunk is díjazott a 35. Sajtófotón!

Kihirdették az idei (pontosabban a tavalyi) Sajtófotó pályázat díjazottjait. A FotóSarok Oktatóközpont ezúttal is érintett, amire nagyon büszkék vagyunk.

Markoszov Szergej

Markoszov Szergej

Első alkalommal történt meg, hogy egy diákunk nyert díjat a rangos hazai fotópályázaton. A 35. Magyar Sajtófotó Pályázat Hír-, Eseményfotó – Egyedi kategóriájában 3. lett, illetve ugyanezen fotóval Escher Károly különdíjat kapott “a legjobb Magyarországon készült hírkép” címen Markoszov Szergej, “Nincs többé Népszabadság” című képével. Szergej 2013-2014-ben a FotóSarok Triplex tanfolyamát járta végig, lényegében nálunk kezdte fotográfus karrierjét, jelenleg pedig a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanul fotográfiát, és úgy tűnik a riportfotózásban találta meg az útját.

No és ki volt a Triplexen Szergej riportfotó oktatója? Az a Szalmás Péter, aki a mostani Sajtófotó pályázaton Sport – Egyedi kategóriában első helyezést ért el Örömkönnyek című képével.

Gratulálunk a díjazottaknak!

A Sajtófotó eredményeit itt lehet megtekinteni egy remek Prezi prezentációban.

sf-szergej

“Nincs többé Népszabadság” – Fotó: Markoszov Szergej (Szabadúszó) – Forrás: Magyar Sajtófotó Pályázat

Fotó: Szalmás Péter (Népszava/MOB) - Forrás: Magyar Sajtófotó Pályázat

“Örömkönnyek” – Fotó: Szalmás Péter (Népszava/MOB) – Forrás: Magyar Sajtófotó Pályázat

 

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot