Hangvezérlésen dolgozik az Adobe

Beleloholjuk magunkat itt a kontrollerezésbe, aztán a végén kiderül, hogy még ennél is lesz jobb?

Az Adobe kutatási részlege hangvezérelt képfeldolgozó virtuális asszisztens kifejlesztésén dolgozik. A YouTube-ra már fel is raktak egy demót.

Az Adobe szerint a videón látható parancsok még ugyan teljesen alap funkciókat irányítanak (vágás, tükrözés), de ez az első lépés egy komolyabb hangvezérelt interfész irányába a mobil applikációikban.

Aztán hogy ebből lesz-e valami (valszeg igen), és hogy megmarad-e a mobilappok szintjén, vagy belekerül mondjuk egy Photoshopba vagy Lightroomba, az egy jó kérdés…. és ami mégnagyobb kérdés, fog-e tudni valaha magyarul? Ha csak az Apple Siriből indulok ki…

A következő kérdés, hogy jobb-e a hangvezérlés, mint a kontroller? Szerintem nem. Lassabb. Mire elmondom mit akarok és mire lereagálja az asszisztens, netán még jóvá is kell hagyni… Ennél jóval egyszerűbb és gyorsabb egy potit vagy tekerőt megmozdítani.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot