Még egy nagy dolog a Fujitól: Professzionális Szervízszolgáltatás, aka FPS

A Canon és a Nikon által is működtetett CPS, illetve NPS után itt az FPS, vagyis a Fujifilm Professional Service, a professzionális fotósoknak szánt, garantált szervízszolgáltatás.

2017 március 1-ével indul kezdetben az EU-ban, azon belül is a nagyobb piacokon az FPS szolgáltatás, melynek éves díja 300 Euró, ám a kvalifikáló fotósoknak ingyenesen biztosítja a Fuji az első két év tagságát. Kvalifikálni úgy lehet, ha van a tulajdonodban egy GFX rendszer, vagy legalább 2 professzionális X-kamera és három XF optika.

A szolgáltatás garantált szervizidőket tesz lehetővé, X-szériás kamerák esetén max 15 nap (felvételtől a leadásig – feltételezem futárral), GFX váz és optikák esetén max 10 nap. Ha ez az idő nem tartható, a Fuji ingyenes cseregépet biztosít a szerviz idejére. Az FPS-sel jár még a tagoknak évi 2 termék esetében igénybe vehető ingyenes felszerelés átvizsgálás (health check) és szenzortisztítás, telefonos support és 15% kedvezmény a garancián túli javítások árából.

Az Európán kívül dolgozó fotósokra is gondol a Fujifilm, szoros kapcsolatot fognak ápolni a javítóközpontokkal annak érdekében, hogy az Európán kívüli jelentősebb országokban dolgozó Fuji tulajdonosok olyan szintű szervízszolgáltatáshoz juthassanak, mint itthon.

Hogy Magyarországon ebből mi valósul meg azt nem tudom, a Canon CPS-ből és Nikon NPS-ből kiindulva…

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot