Újabb infók a Sony A9-ről

Régóta pletykálják már a Sony A7 fölé pozícionált pro-mirrorlesst. Most újabb információk érkeztek, állítólag “vészesen” közeleg a debütálás.

A múltkor a Fujifilmről jött a pletyka, hogy csúcs-MILCet dob piacra a jövőben, mely az X-T2nél is komolyabb lesz. Nincs ez másként a Sonynál sem, az atyaúristennek kikiáltott A7 széria mellé, pontosabban fölé szándékoznak – állítólag – egy profi mirrorlesst pozícionálni, aminek vélhetőleg Sony A9 lesz a neve.

A legújabb pletykák szerint ezt a gépet ráadásul jövő hónapban be is mutatják. A sonyalpharumors.com forrása szerint nem lesz akkora gép, mint mondjuk egy 1DX vagy D5, de a jelenlegi A7 szériánál mindenképpen nagyobb házat kap majd. A pletykaforrás arra alapozza az infóit, hogy látni vélte már a masinát egy japán fotósnál, aki a SanDisk embere, így elmondása szerint a gépváz markolata vastagabb és magasabb lesz és a kijelző is szerinte nagyobb, bár továbbra sem lehet majd oldalirányba kifordítani, csak fel-le, ahogy az A7R II esetében is, és szerinte dupla SD kártya lesz a gépben. A kártyanyílás fedelét valami fura kar vagy gomb nyitja, ahogy látta, továbbá felfedezni vélt még egy AF-pont választó joysticket. Ezeket leszámítva a gép minden a megszokott volt. A gép nevét elfedték, és a rajta futó szoftver is módosított volt. Működés közben is látta, hallotta a gépet, elmondása alapján masszív sorozatteljesítményt várhatunk, ő 14+ fps körülire tippelt a hang alapján.

Ez a jóember egyébként egy FE 16-35mm f/2.8 GM és egy FE 100-400mm G obival használta a masinát, melyek szintén még megjelenés előtti objektívek. A pletykaforrás szerint a két optika akkora, mint a konkurencia hasonló lencséi (szóval a 100-400 valószínűleg nem lesz fényerősebb, mint a konkurenciáé), a 16-35-re pedig azt mondta, hogy elég súlyos darab, kb olyan, mint a 24-70.

Hát ennyi. Idén tavasszal mindenképpen várunk egy fullframe Sony vázat, hogy mi lesz az, az hamarosan kiderül.

Sony A9 illusztráció

Sony A9 illusztráció

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Anulu

    Ha fogják az a99II-öt kiveszik belőle a féligáteresztő tükröt az már bőven elég.