Beelőzte a Sony a Nikont az USA-ban

A Petapixel cikke szerint a Sony épp lehagyta a Nikont, ezzel a második számú cég lett az Amerikai Egyesült Államokban a fullframe DSLR-ek eladási listáján. 

A Sony bejelentette, hogy az eladásai rekordokat döntögetnek, folyamatosan növekednek, miáltal le is tudták lépni a Nikont, így mostantól a Canon nyomában járnak. Ez a 2017. január-februári időszakra vonatkoznik egyébként az NPD Group felmérései szerint.

A cserélhető objektíves gépek piaca idén amúgy is pörgött, kétszámjegyű, egészen pontosan 23%-os növekedés jellemezte a fullframe gépek tekintetében ebben az időszakban.

Valójában azonban ez a növekedés a Sony a7R II, és a Sony a7S II MILC-ek népszerűségének köszönhető, ami azt jelenti, hogy a +5%-os összpiaci növekedés tulajdonképpen a Sony miatt jött létre, a Sony nélkül -2%-os csökkenés lett volna a FF szegmensben – nyilatkozta a cég.

Összességében a digitális fényépezőgépek eladási statisztikái egyébként az elmúlt fél évtizedben kétszámjegyű csökkenést produkáltak, mely esés motorja az okostelefonok által kiszorított kompakt kamerák zuhanórepülése. Ezt figyelembe véve ez a mostani csekély mértékű emelkedés még bíztató is lehet.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot