Loupedeck: hamarosan startol a Lightroom kontroller

Bizonyára sokan emlékeznek a jópár hónappal ezelőtti Indiegogo kampányra, ahol egy dedikált Lightroom kontrollerre gyűjtötték a pénzt. A helyzet az, hogy a dolgok elég jól állnak.

75.000 eurót szerettek volna összekalapolni tavaly ősszel a Loupedeckre, mely egy dedikált Lightroom kontroller. Végül 366.000 Eurót tudtak összegyűjteni az induláshoz, akkora siker lett a projekt. Nagyjából ugyanazt tudja, mint egy bármilyen MIDI kontroller + hozzá a MIDI2LR plugin, a különbség olyan részletekben rejlik, mint például a saját vezérlő szoftver, az Adobe-val kötött partnerség, vagy az átgondoltan tervezett, és szépen feliratozott kezelőfelület. Illetve egy komoly különbség van még. A sima MIDI kontrollerek zenekészítéshez készülnek, a Lightroom vezérlést lehetővé tévő MIDI2LR plugint pedig egy srác önkéntes munkával fejleszti. Ezzel szemben a Loupedeck mögött mára egy 2 millió eurós alaptőkéjű cég van és mint írtam partnerséget kötöttek az Adobe-val. Ez azért elég erős ütőkártya így együtt.

Szóval e hónap végén indul a Loupedeck sorozatgyártása, július-augusztustól kezdik megkapni az első darabokat az Indiegogo kampányt támogatók, hogy aztán a boltokba is bekerüljön.

De mindezek előtt olvashattok majd egy Loupedeck tesztet itt a FotóSarok Blogon, ugyanis a fejlesztők voltak olyan rendesek és felajánlották, hogy küldenek egy prototípust tesztelésre. Nem tudom mikor érkezik, de nagyon várom már, hogy írhassak róla! :)

default-sharing-img

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot