Átcímkézett Leica lesz az új Zenit

Korábban volt már szó arról, hogy újraéled a legendás Zenit márka. Most újabb részletek kerültek napvilágra.

A pletykák szerint hamarosan újraéled a Zenit (meg egyébként a Yashica is, csak mondom). Az orosz márka a korábbi pletykák szerint is már úgy tűnt, hogy prémiummárkaként fog visszatérni, most ezt ismét megerősítették. Hovatovább azt lehet hallani, hogy a Zenit első digitális fullframe mirrorless gépe valójában egy rebranded, vagyis “átmárkázott” Leica SL lesz. Nem lenne ördögtől való dolog, hiszen a Panasonic és a Leica között jelenleg is van ilyen együttműködés, továbbá a Hasselblad is foglalkozott – valljuk be nevetséges – átcímkézett Sonykkal.

A pletykát aztán később kiegészítették bizonyos források, miszerint nem teljes egészében átcímkézett Leica SL lesz az új Zenit, hanem – jóllehet az együttműködés a Leicával valós lesz – de a gép a Leica SL-re fog épülni, de saját design lesz, amit maga a Zenit, pontosabban a márkát tulajdonló KMZ gyár készít majd. Ezekből kiindulva lényegesen olcsóbb lesz a gép nagy valószínűséggel, mint a Leica SL. A kérdés már csak a bajonett. Ha az SL optikái mennek csak rá, akkor finoman szólva b….juk az olcsó vázat.* Bocsi. :D

*(jelenleg a Leica SL-hez mindössze 3db objektív létezik, a 24-90mm f/2.8-4 1,5mio Ft, a 90-280mm f/2.8-4 1.8mio Ft, az 50/1.4 1.5mio Ft)

zenitleicaslfeat

Photoshoppal átcímkézett Zenit (Forrás: PetaPixel)

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot