Visszatér a Yashica

A neves márka a Kickstarteren kíván újraindulni, kínai kezekben persze…

Pár napja beharangozták, hogy újra életre kell a legendás Yashica. A Wikipedia szerint az egykori tulaj Kyocera 2003-ban szüntette be a Yashica és a Contax gyártását, a Yashica márkát pedig 2008-ban eladták egy hong-kongi cégnek. Úgy tűnik a defibrillációra közel 10 évet kellett várni, most ugyanis kampányt indítottak…a leendő kampányukhoz. A Kickstarteren akarják ugyanis elindítani az új Yashica projektet. Én magam arról se vagyok meggyőződve, hogy a kínaiak, még az is lehet hogy eddig altatták a márkát, és most eladták valakinek…mondjuk lehet, egy másik kínainak. Na mindegy.

A lényeg, hogy nemsokára indul a Kickstarter kampány, vagyis a pénz kalapolás az induláshoz, de addig is mindenféle feelinges videókat mutatnak be. Hogy ezekből mi derül ki, az egy jó kérdés. A teasererk főszereplői egyrészt az egykori Yashica Electro 35 GSN, illetve a Yashica Electro 35 CC távmérős gépreke hasonlító, jóllehet a videón kikockázva erősen fröccsöntött dummy kamerának ható, kisméretű fényképezőgép, a másik pedig egy mobiltelefonra csatolható optika. Ez utóbbi már nem titok, a weboldalukon is mutatják, még ára is van a cuccnak.

Yashica Electro 35 GSN (Forrás: kenrockwell.com)

Yashica Electro 35 GSN (Forrás: kenrockwell.com)

yashica7

Vegyük észre, ezen a képen szerepel csak az egykori Electro 35 GSN, a többi képen a távmérő helyén a Yashica logo van. Ellenben a dummynak szintén van filmtovábbító/felhúzó karja!

yashica1 yashica2 yashica5

yashica3 yashica4 yashica6

A videókat ide kattintva találjátok. A www.yashica.com weboldalon meg kiderülnek majd a részletek.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Lehoczky Alfréd

    Nemáááá!!!!!
    A Rollei és a Minolta megbecstelenítése után most a Yashica.

    • A Rollei valóban csúnyán le lett züllesztve. A Minolta….hááát. Végül a Sony a világ 3. számú gyártója lett, igaz ennek a Minoltához fene tudja mennyi köze van. Leginkább ment a süllyesztőbe. A Yashicát várjuk ki. Felkészül a Zenit.

      • Lehoczky Alfréd

        Igaz a Minolta nem semmisült meg. De a nevet látni ilyen izéken… Még jó, hogy az O-ban nincs a napszimbólum.