A leginkább várt hírek a gyártóktól

Sony középformátum, Canon és Nikon fullframe mirrorless…

Na persze ne várjatok egetrengető információkat e három témakörben, csupán csak csepegtetéseket.

Sony középformátum:

Egy spanyol lap készített interjút a Sony képviselőivel, amiben azt nyilatkozták, hogy igazából mindenük rendelkezésre áll egy középformátumú kamera legyártásához, van szenzor, van technológia és van tudás, ám ez mostanában mégsem fog bekövetkezni, ugyanis kapacitás az nincs rá. A Sony szerint ennek még nem jött el az ideje, ugyanis rendkívüli módon leköti őket az, hogy a fullframe piacon megerősödjenek. Középformátum témában pedig nem elég egy kamerát legyártani, hanem egy külön ökoszisztémát kell kreálni objektívestül mindenestül, ez pedig erőforrásigényes dolog. Szóval hiába vágyakoznak sokan a Sony középformátumra, egy ideig még be kell érni(?) a Fujifilmmel. Azt már csak én jegyezném meg, hogy látva, hogy a Sony mennyivel a Canon és Nikon fölé pozícionálta a árait a fullframe piacon, szerintetek egy Sony középformátum majd a megfizethetőségéről lesz híres? Ha tippelni kéne, a Fuji és a Hasselblad közé fogják majd betolni a sajátjukat…ha egyszer lesz.

Canon és Nikon mirrorless:

Egy új pletyka szerint a Canon – várhatóan jövőre érkező – mirrorless fullframe kamerája saját szenzort kap, és nem a 6DII-ből, vagy az 5DIV-ből pakolják át a meglévőt. Ez mondjuk annyira nem meglepő, hiszen a Canon mindig úgy adja elő, hogy vadonatúj szenzor van a vadonatúj kamerában, hiába derül ki néha, hogy az előd-/társmodellét kapta meg némi csiszolással. Az infóforrás viszont azt említi, hogy a kamerát a Canon várhatóan a jövő őszi Photokina kiállításra tartogatja. Továbbá azt is mondják, hogy a Nikon előbb fogja bemutatni a fullframe mirrorless kameráját, várhatóan már 2018 elején.

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Laci

    A Canon-ból kb azt nézem ki, hogy jövőre kiad egy FF MILC-et, ami kb egy szinten lesz tudásban a legelső szériás A7-es gépekkel (de inkább alatta), vagy a Fuji APS-C MILC-ekkel.
    A hogy korábban írtam, hogy kinézem a Canon-ból, hogy nyár végére kidob egy 6D II-t, ami már a megjelenéskor gyengébb lesz, mint a konkurencia régebbi modelljei, nem lennék meglepve, ha a MILC-el sem lőnék mellé…

  • Anulu

    Sony pozíciónálta fölé ? :)
    5DsR $3700 vs a7RII $2900 (vs 5DIV $3300)
    6DII $2000 vs a7II $1500
    1DxII $6000 vs a9 $4500
    Nikon árakat nem vágom :)

    • Valaki valamit szól a sonyra te elokerulsz :D kerhetnel érte pénzt is.
      Optikakra gondoltam.

      • Anulu

        Ez nem teljesen igaz :) Csak akkor ha valótlanságokat olvasok :D ;)
        Lehet arra gondoltál de nem azt írtad ;) Akkor így hangzana helyesen :
        “Sony mennyivel a Canon és Nikon fölé pozícionálta a árait a fullframe objektívek piacán”
        Jelen formájában azonban nem fedi a valóságot ;)
        Amúgy biztos vok benne ha én írnák Blog-ot és azt írnám hogy Canon obik sokkal drágábbak a Sony obik-nál, biztos szólnál hogy ne írjak már hülyeséget ;)
        Na jó abbahagytam mára a Trollkodást :D :D