A leginkább várt hírek a gyártóktól

Sony középformátum, Canon és Nikon fullframe mirrorless…

Na persze ne várjatok egetrengető információkat e három témakörben, csupán csak csepegtetéseket.

Sony középformátum:

Egy spanyol lap készített interjút a Sony képviselőivel, amiben azt nyilatkozták, hogy igazából mindenük rendelkezésre áll egy középformátumú kamera legyártásához, van szenzor, van technológia és van tudás, ám ez mostanában mégsem fog bekövetkezni, ugyanis kapacitás az nincs rá. A Sony szerint ennek még nem jött el az ideje, ugyanis rendkívüli módon leköti őket az, hogy a fullframe piacon megerősödjenek. Középformátum témában pedig nem elég egy kamerát legyártani, hanem egy külön ökoszisztémát kell kreálni objektívestül mindenestül, ez pedig erőforrásigényes dolog. Szóval hiába vágyakoznak sokan a Sony középformátumra, egy ideig még be kell érni(?) a Fujifilmmel. Azt már csak én jegyezném meg, hogy látva, hogy a Sony mennyivel a Canon és Nikon fölé pozícionálta a árait a fullframe piacon, szerintetek egy Sony középformátum majd a megfizethetőségéről lesz híres? Ha tippelni kéne, a Fuji és a Hasselblad közé fogják majd betolni a sajátjukat…ha egyszer lesz.

Canon és Nikon mirrorless:

Egy új pletyka szerint a Canon – várhatóan jövőre érkező – mirrorless fullframe kamerája saját szenzort kap, és nem a 6DII-ből, vagy az 5DIV-ből pakolják át a meglévőt. Ez mondjuk annyira nem meglepő, hiszen a Canon mindig úgy adja elő, hogy vadonatúj szenzor van a vadonatúj kamerában, hiába derül ki néha, hogy az előd-/társmodellét kapta meg némi csiszolással. Az infóforrás viszont azt említi, hogy a kamerát a Canon várhatóan a jövő őszi Photokina kiállításra tartogatja. Továbbá azt is mondják, hogy a Nikon előbb fogja bemutatni a fullframe mirrorless kameráját, várhatóan már 2018 elején.

Szerző: Korecz Márk

Főként reklámfotózásban és esküvői fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog alapító szerzője, a FotóSarok Oktatóközpont "kreatív kisvakus világítás" oktatója.

Oszd meg ezt a posztot