Minimum fura lett a Panasonic G9

Kiszivárogtak a Panasonic legújabb MILCének fotói.

A Lumix G9 az elkövetkező 1-2 napban kerül hivatalos bemutatásra, de a képei már láthatók a neten a Nokishita blog jóvoltából.

Panasonic-Lumix-G9-camera2 Panasonic-Lumix-G9-camera1

A hírek szerint Karácsony után lesz kapható, a GH5-tel megegyező fotós képességei lesznek, de videóban más szolgáltatásokkal bír majd. A kamera tetején találunk majd egy státuszkijelzőt, ami azért nagy szó, mert ilyenje még a zászlóshajó GH5-nek sincs, sőt – bár nem néztem utána – de szerintem egyik Panasonic kamerának sincs…sőt továbbmegyek egyik mirrorless kamerának sincs a piacon a Fujitól a Sonyn át az Olympusig.

Panasonic-Lumix-G9-camera3 Panasonic-Lumix-G9-camera4

A G9 ára 1200 euró vagy 1400 dollár körül várható és nagyon gyors gép lesz nagy bufferrel, továbbá multishot módban 80MP-es fotókat fog tudni csinálni az egyébként 20MP-es szenzorral, amit dupla kártyára rögzít majd.

Ígéretes…

A Panasonic bemutatja továbbá a Leica DG ELMARIT 200mm f/2.8 Power OIS optikát is.

Panasonic-Leica-DG-ELMARIT-200mm-f2.8-Power-OIS-lens3

Az obi gyönyörű, de a gépet nem mondanám valami szépnek. Sőt ezt a mémet a netről muszáj megmutatnom :DD

b46a568b81e86fc7f102e872e96caf3f9d283b40a62bb404cfcc0922103dbc7e

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Gábor Lénárt

    Végre! Évek óta mondom, hogy a MILC-ekből hiányzik a státuszkijelző és nem értem hogy miért nem rakták fel. Miért kell a nagy, sok akksit fogyasztó kijelzőn az értékeket állítani mikor simán lehetne egy 0 energiát fogyasztó monokróm kijelzőt beépíteni. Erre tessék, valaki megcsinálta, kár hogy a Panasonic. Én nagyon örülnék ha a sony is felrakná a kijelzőt a gép tetejére. Az A7 szériában például bal oldalt a kereső melleti tök üres részen tök jó lenne egy státuszkijelző.

    • Vicces hogy egy másik blogon egy Pana-hívő meg egyenesen gyűlöletet érez bizonyos emberek iránt, hogy kisírták a státusz-LCD-t, és hülyeségnek tartja egy olyan gépen, ami a keresőben bármit meg tud jeleníteni. Akkor most kinek van igaza? :)

      • Gábor Lénárt

        Egyébként szinte a legelső FF Mirrorless gépen van státuszkijelző és nagyon jól is működik :) Nem értem miért nem használták a többiek is ezt az ötletet.
        Leica SL-ben perfekt :)
        https://uploads.disquscdn.com/images/7144f0ce5566f645fe09d7c9d9ca8b2ef76604ee516e7300e2ec45e63f440801.jpg

        • Tényleg a Leica SL-ben van!

        • Tamas77

          Fujifilm GFX 50S-en is van státuszkijelző.
          A Sony A7-esekben a hátsó lcd kijelzőn lehet állítani, hogy élőképet ne mutassa, csak a státuszadatokat jelezze ki. Ez talán más gépeknél is megvan pl. Olympus. Ha kihajtjuk a képernyőt, látható felülről is :)

      • C64forever

        Az a figura nem komplett amúgy :D ha valaki nem használja, de van, akkor mi vele a gond?!

    • Anulu

      Tök fölösleges, Evf-ben mindezt látod a képpel együtt ha meg nincs a szemeden akkor Lcd-n van az élőkép ahol szintén ott van minden, szval akárhogy használod gépet látod a státuszt, ergo egy harmadik kijelző a vázban csak feleslegesen növelné a váz méretét, az akksi fogyasztást és a váz árát.

  • Steve850

    Nem szeretnék egyik oldal felett sem pálcát törni! Az Alpha 900-on nagyon is használtam a felső kijelzőt! El sem tudtam volna képzelni anélkül! Aztán amikor, bár nem MILC, “csak” féligáteresztős gépet, az Alpha 99-et kezdtem használni, megnyugodva láttam, hogy arról sem felejtették le a felső kijelzőt!
    Majd egy fél év után tudatosodott bennem, hogy már alig, sőt egyáltalán nem használom a felső displayt!
    Mivel egyszerüen nincs rá szükség, mert a látott kép alapján állítom a gépet, azt, pedig, hogy éppen hol tartok pl. a blendével, azt egyszerübb a képpel együtt látni, és nem egy külön kijelzőn, amihez még el is kell emelnem a gépet! Ja még amit nem mondtam, szinte kizárólag Manuálban fotózok! Az A7RII-nél már eszembe sem jut a dolog!
    De mint tudjuk, izlések, és pofonok nagyon különbözőek tudnak lenni!
    Ez csak egy vélemény, és nem biztos, hogy mindenki számára elfogadható? :)

  • Rufi

    Ő a canonosokat és a profi fotósokat gyűlöli, de legfőképpen a canonos profikat. :) Korábban megverhette egy profi fotós a Canonját használva (mondjuk a pántján lóbált 1D valóban durva fegyver lehet), mert valahonnan fakadnia kell ennek az eszement gyűlöletnek.