Tamron 28-75/2.8 fullframe Sonyra

Íme, ez az objektív volt a sejtelmes fotón, amit a Tamron közrebocsátott legutóbb. Az első 3rd party zoom objektív Sony FE kompatibilitással!

Kiszivárgott a Nokishita jóvoltából a rejtélyes Tamron optika fotója, ez az első autofókuszos zoomobjektív, ami fullframe Sony kamerákkal kompatibilis és nem a Sony (vagy a stratégiai partner Zeiss) gyártja. Jövő héten nagy valószínűséggel a Sigma is követi néhány fixszel. Eddig csak a Samyang gyártott fullframe Sonyra autofókuszos objektívet, most végre követi a többi gyártó is. Az biztos, hogy nagy kereslet lesz ezekre, hiszen a Sony és a Zeiss gyári objektívjei bár kivételesen jó minőségűek, de többségében nagyon drágák is, nem-Sonysoknak mondom, hogy képzeljük el úgy, mintha a Canon csak L-es optikákat kínálna mondjuk az 50/1.8-on és a 35/2-n kívül.

tamron

Az új objektív böcsületes neve Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD

Többen is elkeseredtek, hogy miért nem 24-70, ami jogos, de inkább örüljünk annak, hogy nem f/4. Valamilyen ok folytán szerették volna ezt az objektívet kompakt méretek között tartani. Árat egyelőre nem tudni, én 1000-1200 dollár köré lőném be, picivel a Sigma alá, mivel nem 24mm-es csak 28.

Méretösszehasonlítás

Méretösszehasonlítás

Szerző: Korecz Márk

Reklámfotózásban és vállalati fotózásban foglalkoztatott alkalmazott fotográfus, a FotóSarok Blog, továbbá az egyetlen stúdióvilágítással foglalkozó, hazai blog alapító szerzője.

Oszd meg ezt a posztot
  • Gregor György

    28-75 akar az lenni, nem? :)